Haberler

Çimsa İlk Çeyrekte 24.5 Milyon TL Kar Elde Etti

ÇİMSA, 2013 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 44 arttırarak, 189 Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.(ÇİMSA), 2013 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 44 artırarak 189.9...

ÇİMSA, 2013 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 44 arttırarak, 189 Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ÇİMSA), 2013 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 44 artırarak 189.9 milyon TL ciro elde ederken, karını 24.5 milyon TL'ye yükseltti.

ÇİMSA, 2013 yılı İlk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin, 2013 yılı ilk çeyreğinde toplam yatırım harcaması 13.2 milyon TL oldu. Ciro bazında, bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 büyüme kaydeden ÇİMSA'nın cirosu 189.9 milyon TL ulaştı.

-"DÜNYANIN İKİNCİ BEYAZ ÇİMENTO ÜRETİCİSİ KONUMUNDAYIZ"-

ÇİMSA Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, finansal sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, 1990 yılından bu yana dünya beyaz çimento pazarında önemli bir konumda olduklarını söyledi. Avrupa, Ortadoğu ve Karadeniz Havzasında yer alan 8 adet uluslararası çimento terminalleri ile beyaz çimento pazarında önemli bir yere sahip olduklarını belirten Hacıkamiloğlu, "5.5 milyon ton klinker üretim kapasitesi ile Dünya'nın en büyük ikinci beyaz çimento üreticisiyiz ve 900 bin tondan fazla çimento ihracatı ile dünyanın en büyük ihracatçısı konumundayız."

-"ULUSLARARASI COĞRAFYADA, İNORGANİK BÜYÜME OLASILIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ GÜNDEMİMİZDE"-

Teknoloji ve Ar-Ge'ye verdikleri önem sayesinde sektöre yön veren bir şirket haline geldiklerini ifade eden Mehmet Hacıkamiloğlu, "Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde yapı kimyasalı, prefabrik ve hazır beton sektörlerine destek veriyoruz. 2000'de üretimine başladığımız kalsiyum alüminat çimentosu ile yurt dışı satış faaliyetlerimizi genişlettik. Gri çimento operasyonunun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliğimizi de üst seviyeye taşıyarak, özel çimentolar konusunda Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri haline geldik" şeklinde konuştu. ÇİMSA'nın büyüme odaklı olduğunu belirten Hacıkamiloğlu, "İç pazardaki doygunluğu da göz önüne alarak, özellikle odaklandığımız uluslararası coğrafyada inorganik büyüme olasılıklarının değerlendirilmesi de gündemimizde" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Çimsa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title