Haberler

CHP'li vekilden benzin ve motorin fiyatlarını 6 TL birden düşürecek formül

Akaryakıt fiyatlarına son dönemde gelen zamlar vatandaşın belini bükerken, benzinin litresi 25 TL'yi, motorinin litresi ise 24 TL'yi aştı. Çiftçisinden araç sahibine herkes kara kara düşünürken, CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur'dan akaryakıt fiyatlarını 6 TL birden düşürecek bir formül geldi. Güzelmansur, devletin akaryakıt üzerindeki ÖTV'yi sıfırlayıp KDV'yi yüzde 1'e düşürmesi halinde benzin ve motorin fiyatlarının 6 lira civarında ucuzlayacağını söyledi.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının artması ve dolar kurunun yükselmesi akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. 27 Mayıs tarihinde benzine 1 lira 45 kuruş, motorine ise 1 lira 38 kuruş, 28 Mayıs tarihinde benzine 70, motorine de 97 kuruş zam gelmişti. 2 gün üst üste gelen zamlar sonrası, benzinin litresi 25 TL'yi, motorinin litresi ise 24 TL'yi aştı. Akaryakıt fiyatları sürücüleri kara kara kara düşündürürken, CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur'dan konu hakkında hükümete bir çağrı geldi.

"BENZİN VE MOTORİN 6 LİRA UCUZLAR"

CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur, devletin akaryakıt üzerindeki ÖTV'yi sıfırlayıp KDV'yi yüzde 1'e düşürmesi halinde benzin ve motorin fiyatlarının 6 lira civarında ucuzlayacağını söyledi.

"ÇİFTÇİ TARLASINA DÖNER"

Akaryakıta gelen zamların iğneden ipliğe her şeyin fiyatını artırdığını belirten Güzelmansur, "Halkını rahatlatmak için başta Almanya olmak üzere birçok ülke akaryakıttaki vergiyi kaldırdı. Hükümet de halk için vergiden vazgeçerse çiftçi tarlasına döner. Taksici, dolmuşçu, servisçi, esnaf zarardan kurtulur" dedi.

BENZİN VE MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Son zamların ardından benzinin litresi İstanbul'da 25.01'e, İzmir ve Ankara'da 25,13'e çıktı. Motorinin litresi ise İstanbul'da 24.45'e, İzmir ve Ankara'da ise 24,57'ye yükseldi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

CHP ile AK Parti heyetleri bir araya geldi! Bayram ziyaretinde soğuk rüzgarlar estiren sözler

CHP ile AK Parti heyetleri bir araya geldi! Bayram ziyaretinde soğuk rüzgarlar estiren sözler

500

Yorumlar (15)

Seyfettin Sucu:

Derdiniz millet mi yoksa milletten gelecek oylar mı? Çok iyi biliyoruz ki siz geldiğinizde üzerine vergiler getireceksiniz.

97
186
yanıtYanıtla
pratik işler:

Düşürmeyin ne olur neyin kdv si düştüyse fiyatı dahada arttı alan alır almayan almaz en azından devlet vergisini almaya devam etsin

102
86
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

bu ne kadar zekiymis bre...

69
37
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Avrupada Bir çok ülkesinde böyle. Adam bizde öyle yapalım dememiş. Kendi fikri gibi sunmuş

yanıt1
yanıt3
Serdar Sekman:

Eğer Bir iktidar partisi Halktan kopmuşsa bunu yapmaz yaparsa seçim yatırımı olarak yapar seçim bitinçe tekrar Halkın sırtına vergi yükünü yükler. Mülteçilere Harçanan para Türk milletinin vergilerinden çıkıyor yazık Ülke İflas bayrağını çekiyo.

47
17
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Örnek imamoğlunun su indirimi sonrasında yüzde 400 zamlandı 2 senede

yanıt8
yanıt1
İsmet Kayıt:

Aslinda bir formilde millet vekillerinin magisinda bulsaniz 22.500 degilde 10.000 bin yetmezmi

56
5
yanıtYanıtla
ASD:

Çözüm değil ve devlete daha çok zarar vereceğini düşünüyorum.

20
25
yanıtYanıtla
ferfer:

kaç gün sürecek 24 ten 18e düşer 1 ay sonra 30 liraya fırlar:)))işin özü bu pahalılık bu yöntemlerle çözülmüyor Allah millete yardım etsin

21
2
yanıtYanıtla
Doğruya Doğru:

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu adamı koruma altına alsın.Hemen çözmüş olayı.

14
8
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title