Haberler

Cem Küçük, Bakan Bilgin'le yaptığı konuşmayı aktardı: Emekliye en az yüzde 30-40 arasında zam yapılacak

Güncelleme:

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, emekli zammına ilişkin Bakan Bilgin'le yaptığı konuşmayı canlı yayında aktardı. Bakan'a "Emeklilere yüzde 30-40 oranında zam olur mu?" diye sorduğunu belirten Küçük, "Benim anladığım enflasyon farkları dahil olmak üzere en az yüzde 30 ile yüzde 40 arasında zam gelecek." ifadelerini kullandı. Küçük, dün asgari ücret konusunda da nokta atışı yapmış ve Erdoğan'ın 4.200 TL'ye kadar çıkacağını söylemişti.

Asgari ücret pazarlığı dün sona erdi. Komisyonun uzlaşıyla verdiği kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Erdoğan, 2022 yılı asgari ücretinin 4.253 lira olduğunu duyurdu. Ayrıca asgari ücretten gelir ve damga vergisi kaldırılarak, işverenin üzerinden 450 TL'lik yük kaldırıldı. Gelir ve damga vergisi kalktığı için asgari ücretten AGİ'de kalkmış oldu.

EMEKLİLER BEKLEYİŞE GİRDİ

Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası gözler emekli zammına çevrildi. Asgari ücretlilere yapılan büyük zam sonrası emekliler de bir bekleyiş içine girdi. TGRT Haber'de sabah programı sunan Cem Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bu konuyu sordu.

BAKAN BİLGİN'E EMEKLİ ZAMMI SORULDU

Bakan Bilgin'le konuşmasını aktaran Cem Küçük, emekliler için müjde niteliğinde haberler verdi. Bakan'a "Emeklilere yüzde 30-40 oranında zam olur mu?" diye sorduğunu belirten Küçük, aldığı yanıtı şu sözlerle aktardı:

"Sözleşmemizde 'enflasyon farkı verilir' diye yazılmıştı. Bunu dikkate alan fakat bugünkü ekonomik durumu da gözeten bir değerlendirme yapılacaktır. En düşük emekli aylığında daha yüksek, diğerlerinde daha dengeli olmak üzere farklılık gösterebilir."

"YÜZDE 30-40 ARASINDA ZAM GELECEK"

Bakan Bilgin'in kendisine verdiği yanıtı değerlendiren Cem Küçük, "Benim anladığım enflasyon farkları dahil olmak üzere en az yüzde 30 ile yüzde 40 arasında zam gelecek." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTE NOKTA ATIŞI YAPMIŞTI

Cem Küçük asgari ücret konusunda doğru bir tahminde bulunmuştu. Dün sabah yaptığı programda Ankara'dan öğrendiği kulis bilgisini paylaşmış ve asgari ücret konusunda nokta atışı yapmıştı. Küçük, "Ankara'da edindiğimiz kaynak, Erdoğan'ın 4 bin 200 TL'ye çıkaracağını söyledi." demişti.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Haberler

500

Yorumlar (8)

Metin Yalcin:

Aynı oranda olmaz ise Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olur, sonuç olarak emekli farklı bir ülkede yaşamıyor ..

81
4
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

5 binin üzerinde emekli maaşı alanlara zam yapıkmasın

23
54
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yakında erken seçim var demektir. Yapılacak zamların hayrını görebilecek miyiz bakalım

49
14
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

zam yapılır seçim var bir iş yapılır seçim varç Bu ne yahu her şeye bi kılıf

yanıt27
yanıt13
VATANDAŞ:

En düşük emekli maaşı asgari üçretin altında olmamamlı. emekli de aynı ülkede yaşıyor. Aynı kirayı faturayı ödüyor.

46
2
yanıtYanıtla
Mahmut Gündüz:

aynı ülke olarak ele alacaksak, devlet memurları ile özel sektör çalışanları arasındaki sosyal hak ve maaş farklarının kapatılması da gerekmez mi???

yanıt4
yanıt6
ender türk :

dolar bir 24 tl olsun bakarlar.

25
6
yanıtYanıtla
Mahmut Gündüz:

aynı ülke olarak ele alacaksak, devlet memurlarıyla özel sektör çalışanları arasında ki sosyal hak ve maaş farklarını ortadan kalkması da gerekmez mi???

9
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title