Haberler

Bakanlık gıda teröristlerini ifşa etti: Vatandaşa at eti yedirmişler

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşın sağlığını tehlikeye atan gıda teröristlerini tek tek ifşa ediyor. Son olarak 91 firmaya ait 113 üründe tağşiş yapıldığını kamuoyu ile paylaşıldı. Bursa'da 5 firma 8 ürününde hile yaptı. Söz konusu firmaların sucuklarında at eti, zeytin yağlarında ise tohum yağı ve trans yağ tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş ürün satan gıda teröristlerini ifşa etti. Bakanlık yaptığı denetimlerde birçok ilde vatandaşa hileli ürün yedirildiğini gözler önüne serdi. Bursa'daki 5 firmanın 8 ürününde, sucuklarda at eti, zeytin yağlarında ise tohum yağı ve trans yağ tespit edildi.

GIDADA HİLE YAPAN FİRMALAR

Tarım Bakanlığı'nın tağşişli gıda listesinde şu firmalar yer aldı:

"Miraç Gemlik, Egeli Zeytindağ, V.D. Egeköy, Yurdum, Körfezim, Dede Zeytincilik, Mete Sena Egemden ve Yeni Ege zeytin yağı markalarında, U.V'de özgül soğurma, sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, mumsu madde miktarı, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti), daha düşük kaliteli zeytin yağı karıştırılması tespit edildi. Ayrıca Akgün Sucukları markasında ısıl işlem görmüş sucuk, yani kırmızı etinde sakatat (baş eti) tespit edildi."

Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana Türkiye genelinde bin 609 firmaya ait 3 bin 605 parti ürün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüketicilerin bilgisine arz edildi.

Bursa'daki firmaların listesi ise şu şekilde yer aldı:

  • Firma: Ayka Gündoğan Gıda Otomotiv Nak. Paz. San. Tic. Ltd. Şti. Gemlik/Bursa
  • Marka: Miraç Gemlik natürel sızma
  • Ürün: Natürel sızma zeytin yağı
  • Ayıbı: U.V'de özgül soğurma, sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)

************

  • Firma: Ege Temmuz Gıda Tur. İnş. Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Orhangazi/Bursa
  • Markaları: Egeli Zeytindağ, V.D. Egeköy ve Yurdum
  • Ürünü: Riviera zeytin yağı
  • Ayıbı: U.V'de özgül soğurma, sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, mumsu madde miktarı, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)

************

  • Firma: Körfezim Turizm Nak. ve Gıda Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. Umurbey Mh. Gemlik Cad. No:7 Gemlik/Bursa
  • Marka: Körfezim
  • Ürün: Natürel sızma zeytin yağı
  • Ayıbı: Yağ asidi etil esterleri (daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması)

************

  • Firma: Dede Zeytincilik - Ayşe Saygınsoy/ Orhangazi/Bursa
  • Marka: Dede Zeytincilik
  • Ürün: Natürel sızma zeytin yağı
  • Ayıbı: Yağ asidi etil esterleri (daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması)

************

  • Firma: Mete Zeytinleri - Hikmet Mete Orhangazi/Bursa
  • Marka: Mete
  • Ürün: Natürel sızma zeytin yağı
  • Ayıbı: Yağ asidi etil esterleri (daha düşük kaliteli zeytin yağı karıştırılması)

************

  • Firma: Yunuseli Et ve Et Ürünleri/ Yunuseli Mah. Biladiyunus Cad. No:17 Osmangazi/Bursa
  • Marka: Akgün Sucukları
  • Ürün: Isıl işlem görmüş sucuk (kırmızı et)
  • Ayıbı: Sakatat (baş eti)"
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zeytin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (38)

Sedat yaşa:

Bugün dana eti elazığda olmuş 70 tl at etide 80 tl den işlem görüyor

24
0
yanıtYanıtla
börü:

ifşa etmekten başka ne yapıyor bakanlık, bir kaç bin tl para cezası uyguluyor neden daha ağır yaptırımlar gelmiyor, neden firmalar kapatılmıyor şirket kuramaz cezası verilmiyor

15
1
yanıtYanıtla
Sapuri:

Durmadan ifşa etseniz ne olur. Kapısına kilit vurmayıp halkın sağlığıyla oynamaktan hapse atmadıktan sonra.

15
0
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Öncelikle At etinin sağlığa hiçbir zararı yoktur. Hatta geçmişte atalarımız at eti tüketmişlerdir. Ki, at eti tüketmek dinen de sakıncalı değil, sadece binek olarak kullanıldığı için tercih edilmez. Asıl sorun et dediğimiz protein kaynaklarını hangi koşullarda nasıl üretildiği ve saklandığıdır. Geçenlerde tonlarca kokuşmuş, kurtlu etler yakalandı ünlü bir depoda. Ve daha niceleri el altından işlenmiş olarak marketlerde satılıyor. Siz önce bunları denetleyin.

6
6
yanıtYanıtla
OKLAVA:

İşkembe çorbasını içip, kokareç''i yiyoruz, kelle paça çorbasınıda afiyetle içiyoruz ancak aynı kelleden çıkan et nasıl oluyorda yasaklanıp Baş eti sağlıklı değil oluyor, neden hamburger, çizburger vs hiç denetlenmiyor aklımda delice sorular sorular

10
1
yanıtYanıtla
.....:

Insanlar artık bütün yiyeceklerini kendileri üretmelidir!Köylere dönüp tarım ve hayvancılıkla uğraşılmalı,bahçecilik yapılmalı,fazla ürün satılıp kalanı ile beslenilmelidir!Kendi ürettiğin ve yetiştirdiğin ürün hariç besin maddesi satın alınmamalı ve yenilip içilmemelidir!

4
6
yanıtYanıtla
.:

Orta Çağ dünyası geride kaldı düşüncenin hükmü yoktur.

yanıt1
yanıt2
HIZLI JOE:

SİZ HİÇ COLA BULYON HAZIR ÇORBA HAMBURGER SAĞLIĞA ZARARLIDIR DİYE FİRMA İFŞA EDİLDİĞİNİ DUYDUNUZMU?? HAMBURGER KÖFTELERİ COLA ÖZÜTÜ HEPSİ AMERİKADAN GELİYOR BİZİM KÜÇÜK MEMURLARDA KÜÇÜK ESNAFI DENETLİYOR ONAYLAMIYORUM AMA ÜRÜNLERE KATTIKLARI HİÇ BİR ŞEY SAĞLIĞA ZARARLI DEĞİL AMAÇ ÜZÜM YEMEKMİ BAĞCI DÖVMEKMİ ??KAYNAK AMERİKA VEYA BÜYÜK ŞİRKET OLUNCA BİR ŞEY YOK ASIL TARIM BAKANLIĞI BİR ÜRÜNE İZİN VERİYORSA SİZ O ÜRÜNDEN UZAK DURUN. .

9
0
yanıtYanıtla
Dünya Bizi Kıskanıyor:

Et 80 lira olmuş millet kurbandan kurbana inek.eti geri kalan zamanda tavukneti ancak alıyor. HAMDOLSUN Ak parti var.

7
1
yanıtYanıtla
Can canMobil-IOS:

Tamam da baş eti yazıyor. Nerede at eti? Haberde öyle bir şey yok!

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title