Haberler

Asgari ücret zammına bir yorum da Özgür Demirtaş'tan geldi: İlk tahminim gerçekleşti

Güncelleme:

Asgari ücret 2022 yılı için 4 bin 253 TL olarak açıklandı. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan ekonomist Özgür Demirtaş, "Asgari ücretliler 2 ay içinde bu parayla geçen yıla göre daha az mal ve hizmet alabildiklerini görecekler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50.54 seviyesinde artırılarak 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan, söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti.

"İLK TAHMİNİM GERÇEKLEŞTİ"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, açıklanan rakama ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Asgari ücret için yaptığı tahminin tuttuğunu ifade eden Demirtaş, "Aynen dediğim gibi asgari ücret 4250 TL oldu. Şimdi Asgari Ücretliler: 2 ay içinde bu parayla geçen yıla göre çok daha az mal ve hizmet alabildiklerini görecekler. İlk Tahminim gerçekleşti. İkinci tahminim de 2-3 ay sonra gerçek olur" dedi.

İşte Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı;

Asgari ücret zammına bir yorum da Özgür Demirtaş'tan geldi: İlk Tahminim gerçekleşti

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Özgür Demirtaş Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (12)

Fatih :

bu adam artık ne bir şekilde siyaset yapmaktadır. tarafsızlığıda bitmiştir. net bir şekilde muhalefet yapmaktadır.

37
79
yanıtYanıtla
ender türk :

gerçekleri duymak ne kadar acı versede birileri unu söylemek zorundadır , senelerdir söylediklerinin hepsi oldu maalesef

yanıt67
yanıt23
emmi:

"Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu"

34
7
yanıtYanıtla
Cihat Altin:

Rahmetli Erbakan asgari ücrete yüzde yüz zam yapmıştı

20
4
yanıtYanıtla
selcuk cermik:

yanlıs 5 yapmıştı

yanıt3
yanıt3
Bir Garip Yorumcu:

İlk başta güzel hissedecekler çünkü bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını ödemede rahatladıklarını düşünecekler. O borçlar sonuçta düşük faizde artıyor. Evde iki asgari ücretli varsa ev kredisi falan işi de varsa onlar bayram edecek sadece.

20
4
yanıtYanıtla
OKUR:

kolunda 500,000 tl lik rolex saatle ekran ekran dolaşarak sözüm ona ekonomi dersi veren bu fonlanmış adamın işi gücü insanları karamsarlığa düşürüp hükümete güvensizlik pompalamak

3
5
yanıtYanıtla
juzen sari:

Doğru söyleniyor mu yalan mi söylesin herşey güzel mi desin adam doğru konuşuyor

yanıt3
yanıt0
Mehmet kuru :

Bu milletin aç olanlarını doyuramazsınız ne verirsen ver Nankörlük bazıların kanında var … Ne yapacak daha Tayyip Erdoğan . CHP belediyeleri daha maaşları düzgün ödeyemiyor

5
2
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Git ötede oyna, Cnn ne bağlandığında gördük nasıl tabanları yağladığını ..

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title