Haberler

Antalya'da ekonomide çevreci dönüşüm için yol haritası belirlenecek

Güncelleme:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, tarım, turizm ve sanayide çevreci dönüşümü sağlayacak yol haritasını belirlemek için ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla 10 çalışma grubu oluşturduklarını bildirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, tarım, turizm ve sanayide çevreci dönüşümü sağlayacak yol haritasını belirlemek için ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla 10 çalışma grubu oluşturduklarını bildirdi.

Çetin, ATSO ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı odaların iş birliğinde düzenlenen Antalya Ekonomisi Çevreci Dönüşüm Kurulu Toplantısı'nda, ATSO 2021-2024 dönemi stratejik planında dijital, çevreci, yaratıcı ekonomi, özgün yerel ekonomi ve sosyal-kurumsal dönüşüm olarak 5 öncelikli alan belirlediklerini söyledi.

Çevreci dönüşüm çalışmalarında Antalya için döngüsel ekonomi ve iklim değişikliğine dirençli ekonomi alanlarında ilerleme hedefi koyduklarını belirten Çetin, oda olarak da sıfır atık, yenilenebilir enerji hedefleri belirlediklerini ifade etti.

Odalar, ilgili kurumlar ve akademisyenlerin yer aldığı 10 çalışma grubu kurulduğuna dikkati çeken Çetin, "Çalışma gruplarımızda tarım, turizm ve sanayide çevreci dönüşüm, döngüsel ekonomi, afet riskleri, su yönetimi, atık yönetimi, enerji, çevreci kentleşme ve akıllı binalar, ulaşım, deprem riski gibi konular var. Amacımız Antalya ekonomisi, sektörlerimiz ve işletmelerimiz için yol haritaları hazırlamak." dedi.

"Gelecek çevreci ürünlerin olacak"

İklim değişikliği ve çevre konusunda her sektör ve işletme düzeyinde hazırlık yapılması gerektiğini anlatan Çetin, çevrenin insanlık ve ekonominin geleceğini oluşturduğunu dile getirdi.

Yeşil ve döngüsel ekonominin geleceğin ekonomi modeli olduğunu belirten Çetin, "Gelecek çevreci binaların, çevreci otellerin, doğal gıdaların, çevreci ürünlerin olacaktır. Döngüsel ekonomiyle yeni bir ekonomi ortaya çıkacaktır. İl ve ilçelerde kendi ürettiğini tüketmenin moda olacağını göreceğiz. Ürünler de üretim şekli de değişecektir. Bu değişim yeni yatırım ve istihdam alanları yaratacaktır." ifadelerini kullandı.

Çetin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin de bu konuda çalışmalarını hızlandırdığını bildirdi.

Antalya Ekonomisi Çevreci Dönüşüm Kurulu Proje Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Topkaya da küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucu sıcaklığın her geçen yıl bir önceki yıla göre artacağını vurguladı.

Toplantıya, TMMOB'a bağlı odaların Antalya şube başkanları da katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title