Haberler

Akaryakıt fiyatlarında kura bağlı indirimler artık pompaya değil ÖTV'ye yansıyacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla akaryakıt fiyatlarında yeni bir döneme giriliyor. Karara göre fiyatlarda kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

Resmi Gazete'deki Cumhurbaşkanı kararına göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim artık ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak.

İNDİRİM YALNIZCA LPG'YE GELECEK

Yarın benzin ve motorinde 2 lira, bugün LPG'de 1,10 TL indirim bekleniyordu. İndirim için kalan ÖTV marjı benzinde 2,53 TL, motorinde 2,05 TL, LPG'de 1 TL. Bu durumda sadece LPG'de 10 kuruş indirim olacak.

ÖTV'YE DÖVİZ AYARI

Karara göre, akaryakıt ürünlerinde ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacak. Bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ NEDİR?

Akaryakıt fiyatlarındaki artışların ÖTV'den otomatik bir şekilde karşılanması suretiyle akaryakıtın pompa fiyatının sabit kalmasını sağlamaya yönelik sistem olarak tanımlanan ve 2019 yeniden uygulamaya konulan eşel mobil sistemi nedeniyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV oranı, artan fiyatlar nedeniyle sıfırlanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Lpg Haberler

500

Yorumlar (23)

Serkan 1977:

Muhalefetin trolleri de hiç bişey beğenmiyo. Reis doları düşürdüğü gibi bunu da düşürecek inşallah. Ama siz yine sevinmeyeceksiniz hatta kininizden kurduracaksınız. Şimdi kudurduğunuz gibi.

31
213
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Dinle cahil bırakılmak çok kötü bir şey Allah ta almıyor başımıza bırakıyor sen ve senin gibileri

yanıt15
yanıt0
Ramazan Sezgin:

Evet strateji belli oldu, fakire gelince öteveye yansıyacak öteveye gelecek verginin farkını zenginin 3,6,12ay için vadeli TL hesabının mevduat farkını ver Ne güzel fakirden al zengine ver. Sizde bu haberi haber diye haber yapıp 80milyonun aklıyla dalga geçin. Neymiş akaryakıtta indirim varmış, benim cebime yansımadıktan sonra bunun haberini yapmakta nedemek

159
11
yanıtYanıtla
Eto:

İşte bütün mesele bu sizin gibi cahil ve aç fakirler olduğu müddetçe bizim gibilerin sırtı yere gelmez

yanıt2
yanıt2
Kobra Murat :

Gelen sistem zaten fakirin, zenginin kur farkini odemesi. Indirim OTVye donecemis... niye sasirdiniz ki :))

138
9
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Siz bugun OTV odeyeceksiniz ki yarin kur yukselince zenginin kur farkini finanse edebilsin devlet. Devletinizi dusunun azicik :))

yanıt72
yanıt8
Murat ÖREN:

Dokuz lira olan LPG sekiz doksana düşecek. Hayırlı olsun.

119
13
yanıtYanıtla
ERKAN :

hüloloğğğ

yanıt44
yanıt4
mert yıldırım:

Hahahaha , sadece gulesi geliyor insanın , memlekette neyin fiyatı arttığında indirime gidilmiş

118
13
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Halaycılar bu karar içinde halaya durabilirsiniz...

117
11
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title