Haberler

Son dakika: Dolardaki yükseliş devam ediyor! Kur yeni haftada da rekor tazeledi

Güncelleme:

Son dakika: Merkez Bankası'nın geçtiğimiz ay gittiği sürpriz faiz indirimi ve Merkez'deki görev değişiklikleri doların yükselişini hızlandırdı. Yeni haftaya da rekorla başlayan kur, 9,33 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Faiz indirimi ve Merkez Bankası'nda üç üst düzey yetkilinin görevden alınmasıyla yükselişini hızlandıran dolar, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Türk lirası, dolar karşısında ay başından bu yana yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. Cuma gecesi 9,27 seviyelerini gören dolar, yeni haftaya da rekorla başladı. Kur 9,33 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar saat 17.40 itibarıyla 9,31'den işlem görüyor.

EURO, STERLİN VE GRAM ALTIN KAÇ LİRA?

Aynı dakikalarda euro 10,82'den, sterlin ise 12,80'den alıcı buluyor. Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise 530 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 870 liradan, cumhuriyet altını da 3.542 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise 1.765 dolar seviyesinde.

PİYASALAR MERKEZ BANKASI'NA ODAKLANDI

Merkez Bankası, 21 Ekim Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez'in kararı merakla bekleniyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) indirileceğini tahmin ediyor. Ankete katılan 6 ekonomist politika faizinin yüzde 18'de sabit bırakılmasını beklerken, 8 ekonomist 50 baz puan, 1 ekonomist 75 baz puan ve 11 ekonomist politika faizinin 100 baz puan düşürüleceğini tahmin ediyor. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 50 baz puan indirim yönünde gerçekleşti.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (9)

normal insan:

aamaaaan isterse 10 olsun,sanki maaşımızı dolarla alıyoruz.

51
6
yanıtYanıtla
Erkan Magdenli :

hani uçacaktık

43
5
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Her merkez bankasının olduğu gibi, bizim merkez bankasının da kendince stratejileri var iyi ya da kötü. İleri dönem anlamında demiyorum. Doların yükselmesi demek enflasyon demek ama; merkez bankası rezervinin de TL olarak yükselmesi demek. 3-4 ay boyunca satışa başlarsa ve bu sırada dizginleyebilirse, 8 düzeyine geri düşürüp yeniden toplamaya başlarsa; 10 milyar ? civarı para toplamış olacak. Tabi yükseliş biraz siyasi olduğu için riskli hamleler.

5
28
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Sabah çayını çok içmişsin biraz süt iç

yanıt20
yanıt5
Çınar Saraç:

Uzaya uçuyoruz yuppppiiiii

30
2
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Meleyerek Şaha kalktı Ülke

28
2
yanıtYanıtla
Fakır:

hedef 15 tl.

18
4
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Perşembe günü faizi yükseltecek tahminim 2 puan , sonra dolar azıcık düşer ama bu çözüm sadece geçici bir çözüm ,

16
4
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Yaparsa AKP yapar diyorlardı da inanmıyordum . Yapıyormuş (!) Gerçekten yapıyormuş . Tu senin sıfatına Osman . Bu ali cenap kişilere hep kötü gözle baktın . Tuuu sana Tokgönül (!)

11
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title