Haberler

Rekabet Kurumu'nun kestiği "fahiş fiyat" cezaları borsayı vurdu! Zincir marketler ilk işlem gününde değer kaybetti

Güncelleme:

Rekabet Kurumu, fahiş fiyat soruşturması kapsamında BİM, CarrefourSA, Migros, Şok ve A101 ile tedarikçi firma Savola Gıda'ya rekabeti ihlalden toplam 2 milyar 649 milyon 223 bin lira ceza kesmişti. Geçen hafta piyasaların kapalı olduğu süreçte para cezası kesilen zincir marketler, ilk işlem gününe satıcılı seyirle başladı. Migros güne 3,18, BİM Marketler yüzde 2, Carrefoursa yüzde 0,15, Şok Marketler ise yüzde 2,70 kayıpla başladı.

Hisseleri borsada işlem gören zincir marketler, Rekabet Kurumu'nun kestiği 'fahiş fiyat' cezasının ardından ilk işlem gününde satıcılı seyirle başladı.

BORSA İSTANBUL AÇILIŞINI 1523 PUANDAN GERÇEKLEŞTİRDİ

Geçen hafta piyasalar kapalı iken Rekabet Kurumu'nun ceza verdiği perakende gıda şirketleri Borsa İstanbul'un açılışında sert düştü. Borsa İstanbul açılışını 1,5 puan artışla 1523 puandan gerçekleştirdi.

ŞOK MARKET GÜNE 2,70 KAYIPLA BAŞLADI

Migros güne 3,18, BİM Marketler yüzde 2, Carrefoursa yüzde 0,15, Şok Marketler ise yüzde 2,70 kayıpla başladı. Saat 10:08 itibariyle Migros yüzde 2,67, Carrefoursa yüzde 1,68, BİM yüzde 1,63, Şok Marketler ise yüzde 2,16 düşüşle işlem görüyor.

KARARI YARGIYA TAŞIYACAKLAR

Carrefoursa, Şok Marketler, Migros, BİM Rekabet Kurumu tarafından verilen para cezasının iptali için yargı yoluna başvuracağını açıkladı. Şirketlerin KAP'a yaptığı açıklamada, söz konusu kararın kabul edilmediği ve yasal hak süresi içinde kararın iptali için yargı yoluna başvurulacağı ifade edildi.

REKABET KURUMU'NDAN 5 ZİNCİR MARKETE PARA CEZASI

Rekabet Kurumu Kovid-19 salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti yapan zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüslerin fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda aşağıda belirtilen miktarda para cezası verdi.

HANGİ MARKET NE KADAR CEZA YEDİ?

  • BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.'ye 958.129.194,39 TL;
  • CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.'ye 142.469.772,07 TL
  • Migros Ticaret A.Ş.'ye 517.672.762,75 TL;
  • Savola Gıda ve San. Tic. A.Ş.'ye (Yudum, Sırma ve Egemden) 22.210.998,63 TL;
  • Şok Marketler Ticaret A.Ş.'ye 384.369.037,15 TL;
  • Yeni Mağazacılık A.Ş.'ye (A101) 646.582.329,39 TL
Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Borsa İstanbul CarrefourSA ŞOK Aktüel A101 Bim Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

ferfer :

eee sonuç ??bu marketler bu cezanın acısını çıkarmayacakmı yani??cezayı yedi düzeldimi yooo aynı devam:)))

53
7
yanıtYanıtla
YORUMCU:

İYİDE bunlara ceza yazmasın mı devlet gerekirse birdaha olmadı bir daha zenginin malı canından değirlidir merak etmeyin iki sefer daha kesilirse düzelirler

yanıt2
yanıt8
ferfer :

devlet bence doğru düzgün denetlesin ceza yazmakla olmaz bu iş

yanıt9
yanıt2
YORUMCU:

devlet denetlediği için uymayana ceza yazıyor.

yanıt3
yanıt1
Ahmet AKGÜL:

beter olun, doyumsuz kan emiciler sizi. bi doyuramadık.

36
24
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Bu fırsatçılara en güzel cevap bunlardan alış veriş yapmamak

34
11
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

çok çok iyi oldu bunlara içimin yağları eridi valla pandemi sürecinde parayı torba torba götürdüler vatandaşa hiç bir yardımları dokunmayan bu fırsatçılara indirim dahi yapılmaması lazım

28
17
yanıtYanıtla
ismail bey :

Bu güne kadar ucuz mal satmanın faturası buymuş.Pandemi sürecinde, küresel krizde üretim ve dağıtım yapmanın. binlerce insana iş vermenin, milyarlarca vergi ödemenin bedeli buymuş. Bundan sonra birbirinizi değil, bakkalları takip edin, bakalım enflasyon düşecekmi ?

20
25
yanıtYanıtla
ender türk :

sabah akşam bu marketleren çıkmayanlar şimdi buradan veryansın ediyor , susun ve iyi bir şey yapmak istiyorsanız gidip alışveriş yapmayın.

34
5
yanıtYanıtla
juzen sari:

Bi yorum yazacağım bakalim . Bazıları demişki ucuz mal sattığı icin bunu hak etmiyor diye . Şimdi bebeğe anlatır gibi anlatıyorum iyi okuyun . Bu adamlar bir anda mantar gibi türedi eskiden mahalle aralarında bile esnaflık olurdu herkes bir şekilde ticaret yapardı üretim yapardı bir şekilde çark dönerdi şimdi ise 3 harfliler piyasayı ellerine aldılar kalmadı öyle esnaf ee ne oldu ekonomik olarak bi darbe yedi mi halk fiyatları çok aşağıya çektiler rekabet kalmadı mal üreten ya onlara sattı yada

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title