Haberler

Stadyumda Mezuniyet Töreni

Anadolu Üniversitesi'nin mezuniyet töreni Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda yapıldı

Anadolu Üniversitesi'nin mezuniyet töreni Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. 4 bin öğrencinin mezun olduğu törende Açıköğretim Fakültesi Büro Yönetimi Bölümü'nü bitiren 70 yaşındaki Göksel Can ile AÖF İşletme Bölümü mezunu Tokat'ın Zile İlçesine bağlı Elmacık Köyü'nde çobanlık yapan 21 yaşındaki Celal Baran diplomalarını aldı.

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet törenini CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi izledi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ile öğrenciler ilk olarak Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

Rektör ve beraberindekiler Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu bandosu eşliğinde yaklaşık 500 metre mesafedeki Atatürk Stadyumu'na yürüyerek tribünleri dolduranları selamladı.

Rektör Prof. Dr. Davut Aydın törende yaptığı konuşmada bu yıl 4 bin kişinin mezun olduğunu belirterek, "Türkiye'nin enerjisini arttıracak, yeni değerler katacak evlatlarımızın bu mutlu gününü birlikte paylaşıyoruz.

Eğitim insanımızın gerçek gücünü ve enerjisini hayata geçiren en önemli araçtır. Anadolu Üniversitesi olarak yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla hareket ediyoruz. 50 yılı aşan tarihimizde Türkiye'nin eğitim sorunlarına evrensel çözümler ürettik. Üretmeye de devam ediyoruz" dedi.

Trende fakülte ve yüksekokul birincilerine diplomalarını Rektör Prof. Dr. Davut Aydın verdi. Diğer mezunlar da diplomalarını dekan ve öğretim üyelerinden aldılar. Öğrenciler daha sonra dev Türk Bayrağı'nı elden ele dolaştırdı, Meksika dalgası yaptı ve ardından da topluca kepleri havaya attı.

Sevilen sanatçı Kıraç da stadyumda konser verdi. Rektör Prof. Dr. Davut Aydın. Rektör Davut Aydın Kıraç'a cübbe ve kep giydirdi ve bir plaket verdi. Kıraç, konserde sevilen şarkılarını söyledi.

70 YAŞINDA MEZUN OLDU

Anadolu Üniversitesi'nde birbirinden ilginç mezunlar da dikkat çekti. AÖF Büro Yönetimi'ni Bölümü'nü bitiren 70 yaşındaki Göksel Can da kep takıp törene katıldı. Evli 3 çocuk 2 torun sahibi olan Can, "Amacıma ulaştım. Hiç zor olmuyor. Okumaya devam edeceğim bu ön lisans, arkadan lisans da gelecek. Herkese önerim okumak. Ne kadar çok okursak o kadar iyi insan oluruz" dedi.

HEM ÇOBANLIK YAPTI HEM DE DERS ÇALIŞTI

Tokat'ın Zile İlçesi Elmacık Köyü'nde çobanlık yaptığını belirten 21 yaşındaki Celal Baran, AÖF İşletme Bölümü'nden mezun olduğunu belirti. Baran, "Köyde çobanlık yapıyorum. Mezun olduğum için çok mutluyum. Hem hayvan otlattım hem de dersime çalıştım" diye konuştu.

Mezuniyet töreni, sanatçı Kıraç'ın konseriyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title