Haberler

CHP'den RTÜK ve YÖK'e Suç Duyurusu

CHP'li Acar, RTÜK ve YÖK hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar Gezi Parkı olaylarında patlak veren medya sorununa değindi, " Türkiye'de haber vermek suç haline getirildi. Olayların başladığı saatlerde olanı biteni, yani gerçeği ekranlarına taşıyan Halk TV, Ulusal Kanal, Cem TV ve Em TV, AKP-RTÜK tarafından cezalandırıldı" dedi. Acar şunları söyledi: "Vatandaşın haber verdiği için baş tacı yaptığı kanallara, RTÜK ceza kesiyor. Bunun nedeni RTÜK'ün bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybetmiş olması, RTÜK üyelerinin görevini kötüye kullanmasıdır. RTÜK şiddeti özendiriyor diye bu kanalları cezalandırırken, TRT'nin aynı günlerde 'Türk bayrağı yaktılar', 'Camiye saldırdılar'haberlerini görmezden geliyor. Asıl şiddeti özendirmek budur. RTÜK haber verenlere değil, provokasyon içerikli haberler yapan TRT'ye baksın."dedi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, YÖK başkanı ve üyeleri hakkında da, "görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Vekil Acar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini verdi. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'nun, son dönemde birçok vakıf üniversitesinin kuruluşuna onay verirken TC Antalya Kültür ve Eğitim Vakfının (AKEV) "Antalya Üniversitesi" kurulmasına yönelik başvurusunun yaklaşık 5 yıldır sonuçlandırılmadığı söyledi.

Başvuru tarihinde mal varlığı şartı olmamasına karşın, başvurudan 13 ay sonra mal varlığı şartı konulduğu, vakfın 15 milyon liralık şartı yerine getirdiği belirtti. Dilekçede, ancak daha sonra mal varlığı kapsamının daraltılması suretiyle vakfın mal varlığının yetersiz duruma düşürüldüğü anlatıldı. Vakıf yeni karara uygun mal varlığı çalışmalarını sürdürürken YÖK'ün Nisan 2012'de yeni bir kararla mal varlığı şartını eski başvurular için 25 milyon, yeni başvurular için ise 50 milyon liraya çıkardığı ve YÖK'ün, AKEV ile ilgili işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesini çiğnendiği dile getirdi.

Dilekçede, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve YÖK üyelerinin "siyasi saiklerle üniversite kuruluşunu engelleyerek, görevi kötüye kullandıkları" savunuldu.

Acar, suç duyurusunda bulunduktan sonra YÖK'ün Anayasa'ya göre bağımsız ve tarafsız oluşturulduğunu, ancak tarafsızlıklarını yitirdiğini belirtti. "Bu kurullar, AKP'nin siyaseti doğrultusunda ve o siyasetin yönlendirilmesiyle hareket eder hale gelmişlerdir" diye konuştu. Acar, YÖK'ün ise "istediğim üniversiteyi kurdururum, istemediğimi sonsuza kadar kurdurmam" diye iş yaptığını savunarak, bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.nüyorum" dedi. Acar, "Uygulamaları ve icraatlarıyla iktidara göbekten bağımlı hale geldiği görülen AK-RTÜK ve AK-YÖK'ten davacıyım" diyerek, RTÜK ve YÖK hakkında "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Gürkut Acar Türkiye Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title