Haberler

Tiflis: Abhazya Özerk Cumhuyeti Hükümeti Yukarı Abhazya'ya Yerleşiyor

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümeti, Gürcistan'ın Yukarı Abhazya Bölgesine (Kodori Vadisi) Yerleşiyor.

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümeti, Gürcistan'ın Yukarı Abhazya bölgesine (Kodori Vadisi) yerleşiyor.

Gürcistan Devlet Başkanı Miheil Saakaşvili'nin kararı ile Gürcü merkezi yönetimin kontrolünde olan Yukarı Abhazya'da, Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümeti için hükümet binaları ile sosyal ve eğitim müessese konutları inşa ediliyor.

Gürcistan, bölgenin eski Valisi Emzar Kvisiyani ve çetesinin Temmuz ayında Tiflis merkezi yönetimine karşı başlattığı isyanı bastırdıktan sonra, Yukarı Abhazya'ya, Abhazya Özerk Cumhuriyeti hükümetinin yerleşeceğini açıklamıştı. 1994'ten beri Tiflis'te varlığını sürdüren Abhazya Özerk Cumhuriyeti hükümeti, Abhazya'nın Gürcistan toprak bütünlüğü içerisinde bir özerk cumhuriyet olarak yer alması gerektiğini savunan Abhazyalı Gürcüler'den oluşuyor. Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sergeyi Bagapş ise Kodori Vadisi'nden Gürcü hükümet yetkililerin çıkması gerektiğini ileri sürerek Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümeti'ni de tanımadığını açıkladı.

Gürcistan'da halen Abhazya'dan göç eden 240 bin Gürcü yaşıyor. Kodor nehrinin Vadisi'nde yer alan Yukarı Abhazya bölgesi yerel nüfusuna Gürcistan hükümeti tarafından gıda malzemeleri dağıtılıyor ve para yardımı yapılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title