Haberler

Taliban'dan bir tepki çeken adım daha! Ülkedeki kuaför ve güzellik salonlarını yasakladılar

Güncelleme:

Afganistan'da yönetimi elinde bulunduran Taliban dünyayı ayağa kaldıran yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce kadınların kamuya açık park, eğlence mekanları ve spor salonlarına girmelerini yasaklamak gibi tepki çeken adımlar atan Taliban yönetimi bu kez de ülke genelindeki kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını yasakladı. Dükkanlara faaliyetlerini sonlandırmak için 1 ay süre verildi.

Taliban, Afganistan genelinde kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını yasakladı. Taliban geçici hükümetinin İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Sıddık Akif Muhacir yaptığı açıklamada, yasakla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların doğru olduğunu söyledi. Muhacir, kararla ilgili detaylı bilgi vermedi.

1 AY SÜRE TANINDI

Sosyal medyada dolaşan bir kararnamede, Taliban lideri Molla Hibetullah Ahundzade'nin başkent Kabil ve diğer vilayetlerdeki kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını yasakladığı iddia edilmişti. Buna göre, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarına faaliyetlerini sonlandırmaları için 1 ay süre tanınıyor.

KADINLARLA İLGİLİ YASAKLARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Taliban daha önce de kadınların kamuya açık park, eğlence mekanları ve spor salonlarına girmesini, sivil toplum kuruluşlarında çalışmasını, dizi ve sinema filmlerinde rol almasını yasaklamıştı. Taliban ayrıca kızların ilkokul üstü kurumlarda eğitim görmesine de yasak getirmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Afganistan Kuaför Spor Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (39)

Sesli Köşe:

Gercek islam bu heralde

183
274
yanıtYanıtla
Özcan Yologlu:

Bunların islamina göre kadın insan değil ozaman günahlarına olmazsan artık cehennemde altımıza odun atarlar

yanıt6
yanıt3
turan atsız:

gerçek islam ,gerçek kominizm gerçek ıvır zıvır insanları oyalayıp dururlar gerçek adalet gerçek vicdan gerçek dürüstlük yetecek oysa

yanıt13
yanıt2
Alkurt:

GIT DE GÖR HATTA GERI GELME....YASASIN CUMHURIYET

yanıt21
yanıt14
Aykut Kalanoğlu:

Belki de haklısın böyle bu tür haberler çıktıkça kafalar karışıyor gençler İslamiyetten daha fazla uzaklaşıyor mesela Afganistan gençleri ülkeden kaçacak yer arıyor fırsat kolluyor !

yanıt16
yanıt3
Medeni Bingöl:

Gercek islama taliban karar veremez

yanıt4
yanıt0
SeyYah Saruhanli:

bu zihniyette çok insani ülkemize getirdiler. kimlik verdiler.

245
85
yanıtYanıtla
Demir Acer :

icimizde bunlara ozenen yuzbinlercecisi yar

195
67
yanıtYanıtla
Cüneyitl Saraçoğlu:

Sistem tam hızıyla örnek teşkil ederek devam ediyor.. Sakın haaa Türkiye ye sıçramasın Kızılay'ın yarısı Güzellik merkezi:)))

139
119
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

afganlı bır arkadasım var tabbı uzun yıllardır ekmegını tasdan cıkararak calısıyor..unıversıteyıde burda okudu..talıban fazla surmez talıbanıda ındırırler dedmıstı.ölmez sağ kalırsak görecez..

135
43
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title