Haberler
BBC

Kürtaj karşıtı hemşirelerin İsveç'e karşı AİHM'e yaptığı başvuru reddedildi

Dini inançlarından dolayı kürtaj yapmayı reddeden iki hemşirenin iş bulamadıkları İsveç'e karşı yaptığı başvuru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından reddedildi.

İsveç'te kürtaj yapmayı reddettikleri için işe alınmayan iki hemşirenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru reddedildi.

İsveç doğumlu Ellinor Grimmark ile Norveç vatandaşı Linda Steen, Hristiyan inancına sahip olduklarını söyleyerek kürtaj yapmayı reddediyor.

İsveç yasaları ebelerin kürtaj yapmasını öngörüyor ve İsveç'teki mahkemeler bu nedenle iki hemşirenin aleyhine kararlar vermişti.

Bunun üzerine iki hemşire AİHM'e başvurdular ama AİHM başvuruyu reddetti.

Hemşireler işe alınmamalarının din ve vicdan hürriyetinin ihlali olduğunu ve ayrımcılığa uğradıklarını söylüyorlar.

Her ikisi de ebe olarak eğitim gören hemşireler devletten yardım alıyor ama ebelik için yaptıkları iş başvurularından geri çevriliyorlar.

Hemşireler ABD merkezli bir Hristiyan grubu olan Özgürlüğü Savunma İttifaki'nın parçası olan ADF International'dan hukuki destek aldı.

Bu grup dünya çapında "dini özgürlük, yaşamın, evliliğin ve ailenin kutsallığı" diye tanımladığı amacı doğrultusunda kampanya yürütüyor.





Hemşireler, başvuruları reddedildiği için aynı konuda yeni bir başvuru yapamıyor.

İki kadını destekleyen ADF International grubunun başkan yardımcısı Robert Clarke kararın hayalkırıklığı yarattığını söyledi ve "Sağlık çalışanları inançları ile kariyerleri arasında bir tercih yapmaya mecbur bırakılmadan çalışma hakkına sahip olmalı" diye konuştu.

Buna karşılık İsveç'in önde gelen cinsel eğitim gönüllülerinden Hans Linde "Bir hemşirenin sağlık hizmeti vermeyi reddetmesi insan hakkı kapsamına girmez" dedi.

BBC

İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title