Haberler

Kosova'da "Türk Sinema Haftası" Kadir İnanır'ı Ağırlıyor

Kosova'nın kültür şehri Prizren'de düzenlenen Türk Sinema Haftası'nın Çok Uluslu Kosova Derneği "MESK" tarafından 7'ncisi düzenleniyor.

Kosova'nın kültür şehri Prizren'de düzenlenen Türk Sinema Haftası'nın Çok Uluslu Kosova Derneği "MESK" tarafından 7'ncisi düzenleniyor.

Türk sinemasının usta ve unutulmaz isimlerini ağırlayan Türk Sinema Haftası, bu yıl Kadir İnanır'ı misafir ediyor. Açılış, 27 Eylül Cuma günü İnanır'ın Prizren Üniversitesi amfisinde halkla yapacağı buluşma ile başlayacak ve Prizren Kültür Evi'ndeki açılış gösterisi ile devam edecek. 28 Eylül tarihinde ünlü aktör Kadir İnanır, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde sevenleri ile buluşacak.

Organizasyonda her gece bir filmin gösterimi yapılacak. 27 Eylül Cuma akşamı "Elveda Katya", 28 Eylül Cumartesi "Katırcılar" Prizren Kültür Evi salonunda beyaz perdeye yansıtılacak. 29 Eylül Pazar akşamı Prizren Kültür Evi'nde Barış Karamuço'nun "Balkan Ekspresi" belgesel filmi, hemen ardından Kamer Şimsek'in kısa filmi "Gece Gezisi" gösterimi sunulacak. Kapanış gecesi 30 Eylül'de Fatih Başa'nın belgesel filmi Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde gösterime sunulacak.

Bu yıl bir yenilik yapıp Prizrenli gençlerin filmlerine de yer veren Türk Sinema Haftası, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Kosova Kültür Bakanlığı, Yunus Emre Kültür Merkezi KDTP, ESNAF İş Adamları Derneği ABI Center, A PRINT ve ALLCOA-IMPEX Basım Evi'nin katkılarıyla düzenleniyor. Büyük ilgi çekmesi beklenen organizasyon, Prizren'de geleneğini sürdürmeye devam ediyor.

Bu arada festivalle ilgili yapılan yazılı açıklamada, Organizasyon Komitesi'nin ünlü aktör Kadir İnanır'ın Kosova'ya gelmesinde önemli katkıları bulunan Kosova'nın İstanbul Konsolosluğu Başkatibi Gülşen Bölükbaşı ve Konsolos Ekrem Safçı'ya teşekkürlerini ifade ettiği belirtildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Yunus Emre Türk Prizren Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title