Haberler

ABD Eşcinsel Evliliği Onayladı

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, eşcinsel evliliklere ulusal düzeyde izin verilmesini onayladı.

ABD'de Yüksek Mahkeme, ülkedeki tüm eyaletlerde eşcinsel evliliğin bir hak olduğu yönünde karar verdi. Böylece ABD'deki 50 eyalette de eşcinsel evlilikler artık yasal olacak.

TARİHİ KARAR

ABD Anayasası'nın, tüm eyaletlerin eşcinsel evliliklere izin vermesi gerektirdiğinin altını çizen mahkeme, bu kararıyla tarihi bir adım atmış oldu. Dörde karşı beş oyla verilen kararın altında imzası bulunan Yargıç Anthony Kennedy, "Evliliğin herkes için anayasal bir hak olduğunu" belirtti.

"EŞİTLİK YOLUNDA ATILMIŞ BİR ADIM"

Yüksek Mahkeme'nin bu kararıyla ABD'deki 50 eyalette de eşcinsel evlilik artık serbest olacak.

ABD Başkanı Barack Obama, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Yüksek Mahkeme'nin hükmüne ilişkin "eşitlik yolunda atılmış büyük bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (81)

S.B.:

LAN HER ŞEYİ ALLAH YARATTI DİYORSUNUZ, İŞ EŞ CİNSELLERE GELİNCE . . . . '' ONLAR KAFİR, ALLAHSIZ, BİLMEM NE GİBİ HAKARETLER, YOK DİN ELDEN GİTTİ, YOK BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK. . . . . . . LAN ADAM VEYA KADINLAR, EŞ CİNSELLER, SİZE NE OLUYOR, BAŞKA HER ŞEYİ ALLAH YARATTI DEĞİNCE İYİ DE, BUNLARA GELİNCE ALLAH YARATMADI MI . . . . . . . . !!!

4
44
yanıtYanıtla
......mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Eşcinselliğe prim veren devletlere lanet olsun yerle bir olsunlar

37
5
yanıtYanıtla
......mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yav bu kafirler iyice azdi Yarabbi bunları kahru perişan eyle

37
2
yanıtYanıtla
hdp beyoğlu gençlik:

biran önce bizde de olmalı. . .

3
30
yanıtYanıtla
ZelihamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kıyamet alametlerinden biride bu ! Allah sonumuzu hayr etsin

29
3
yanıtYanıtla
turan alpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allahım bizi ulusumuzu ve Müslümanları doğru yoldan ayırma amin.

32
0
yanıtYanıtla
melisa:

çok sevindirici bi gelişme darısı türkiyenin başına umarım buradaki eşcinseller de rahat rahat aşklarını yaşayabilirler.

7
19
yanıtYanıtla
malkoçoğlu:

sapıklık diz boyu

23
3
yanıtYanıtla
GumushanemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Günün en güzel haberi. Dilerim türkiye de de böyle güzel haberler olur artık. Sevmekten korkmayın. Sevme kin ve ölüm getirmez. Sevgi kimsenin ırzına gecmez sevgi insanlari diri diri yakmaz... Sevmek güzel şey...selam olsun eşcinsellere....

4
22
yanıtYanıtla
Doğru yorumlamakMobil-IOS:

Lut kavmi eşcinsellik yüzünden değil SAPKIN davranışları yüzünden helak edilmiştir. (Kendi kızlarıyla ilişki gibi örneğin) Aradaki farkı öğrenin lütfen. Eşcinselleri de Allah yaratmıştır.

6
20
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title