Haberler

Dolardaki düşüş sonrası marketler elini taşın altına sokmaya başladı! Tarım Kredi'nin ardından ŞOK da indirime gitti

Güncelleme:

Dolardaki düşüş sonrası herkes yapılan zamların geri çekilmesini isterken, marketlerden de birer birer beklenen adımlar atılmaya başlandı. Kurdaki düşüşten dolayı ilk olarak indirime giden market Tarım Kredi olmuş ve fiyatlarda yüzde 30'a varan indirim yapmıştı. Tarım Kredi'nin ardından ŞOK Marketler de dövizdeki düşüş nedeniyle fiyat indirimine gitti.

Dolardaki yükseliş etiketlere zam olarak yansımış, vatandaşın alım gücü zayıflamıştı. Özellikle gıda fiyatlarında yaşanan artış aile bütçelerini doğrudan etkilemişti. Dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat" sistemini açıklamasıyla 18 liralardan 10 lira seviyelerine kadar düştü. Kurun gerilemesiyle herkes yapılan zamların geri alınmasını istemeye başladı.

ERDOĞAN'DAN İNDİRİM ÇAĞRISI

Dün ekonomist ve akademisyenlerle sohbet toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milleti kimsenin sömürmeye hakkı yoktur. Dolar yükselince fiyat yükseltenlerden aynı hızda indirim yapmasını bekliyoruz." diyerek indirim çağrısı yaptı.

İLK HAMLE TARIM KREDİ'DEN GELDİ

Dolardaki düşüş sonrası marketlerden ilk elini taşın altına sokan Tarım Kredi oldu. Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, döviz kurundaki düşüşün ardından girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı çektiklerini söyledi. Dün yapılan çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimleri fiyatlara yansıttıkları belirten Yıldırım, "Un fiyatlarımızı yüzde 27 aşağı çektik, ayçiçeği yağında yüzde 11 civarında indirim oldu, tuvalet kağıtlarında yüzde 30'a yakın indirim yaptık" dedi.

ŞOK MARKETLER DE İNDİRİME GİTTİ

Tarım Kredi'ni ardından market zinciri ŞOK da üstüne düşeni yaptı. ŞOK Marketler'den yapılan açıklamada, "Her zaman yapılan fiyat indirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı. Bununla birlikte sürekli uyguladığımız fiyat indirim kampanyaları ve her gün düşük fiyatları müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz" denildi.

5 LİTRELİK AYÇİÇEĞİ YAĞI 109 LİRAYA DÜŞTÜ

ŞOK Marketler'de 5 litrelik ayçiçek yağının satış fiyatı 119 liradan 109 liraya, 1 kilogram çay 37,5 liradan 33,5 liraya, 1 litre süt 7,90 liradan 6,90 liraya, 30'lu yumurtanın fiyatı 38,90 liradan 35,70 liraya indirildi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Şok Market Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500

Yorumlar (12)

Pole star:

İndirim mı!!? daha 11 gün önce şok marketten 99 tl ye 5lt yağ aldım. Hangi ara 120 ye çıkardınız da 109 tl ye indirim yapıyorsunuz... pes valla...

122
6
yanıtYanıtla
Doğuş:

Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. 100 bindir 10 indir.

104
6
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Tarım kredi kooperatifi bütün marketlere göre en pahalı satışı yapan onlardı zaten buna indirim denmez , Migros indirim yapıyor mu hayır bim yapıyor mu hayır , şok ise sadece kendi ürünlerine yapıyor oda mis denen markasına zaten alınır gibi değil

80
15
yanıtYanıtla
Murat Var:

bu iş böyle yürümez. devletin en azından un, yağ, makarna, süt, patates gibi ürünlerde üretici olması gerekir. halk çok şey istemiyor. un ucuz olursa bir şekilde yaşar insanlar

81
8
yanıtYanıtla
Abdullah Akpolat:

insanlarla dalga gecmeyın 5 kg yag lıraydı nerde ındırım arkadaş

70
4
yanıtYanıtla
Menekşe Gürgöze:

Bi kaç ay önce yağ 60 fln di biz bunu kabul etmiyoruz nerde indirim yapmislar yav yeter aciz ac yeter ceplerinizi yeter doldurdunuz Allahinizdan bulun insallah

58
10
yanıtYanıtla
Sanane:

1 ay öncemi bı nasıl bi yalandır iftiradır. Yuhhh artıkkk valla pess. 60 liraymış sen herhalde bu ülkede yaşamıyorsun. Burda izmirde bi markette hala 5 lt yağ 160 tl

yanıt8
yanıt19
Güray Dilli :

İndirim güzel de ithal ettiğimiz ihtiyaç maddelerini yurdumuzda üretmeliyiz. İthal ederek paramız döviz olarak yurt dışına gidiyor. Yeniden tarımda kendi kendine yeten ülke olmalıyız

32
4
yanıtYanıtla
Alidead:

Market 30 yüzde indirimli yağ 119 TL 109 TL doğru değil 9 yüzde indi. En az yanlış olmuş. 30 yüzde yağ 119 TL 83 TL indirim bilgi verildi.

26
4
yanıtYanıtla
Pan River:

A101 de fasulye konserve 10.75 şok da 5.90 bakkalda 9 lira burada hangisi daha Fırsatçı

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title