Haberler

Diyarbakır'da yediemin otoparklarında bulunan araçlar çürüyor

Güncelleme:

Yediemin otoparkı işletmecisi Esat Güngürür, pandemi nedeniyle icra dairelerinin 3 ay kapalı kaldığını belirterek, "İcra daireleri 2 aydır açılmasına rağmen kimse gelip araçlarını almıyor. Bu yüzden araçlar çürüyor. 2010 yılından beri hizmet veren bir işletmeyiz. 2010'dan beri çekilen araçlar bile hala duruyor" dedi.

TAŞIT VASFINDAN HURDAYA DÖNDÜ

Diyarbakır'da vergi ve kredi gibi borçlar nedeniyle icralık olan araçlar yediemin otoparklarına çekildi. Kentte 8 yediemin otoparkında yaklaşık 2 bin aracın bulunduğunu belirten işletme sahipleri, büyük bir bölümünün motorlu taşıt vasfından çıkarak hurdaya döndüğünü belirtti.

Diyarbakır'da yediemin otoparklarında bulunan araçlar çürüyor

OTOPARK ÜCRETLERİ, ARAÇ DEĞERİNİ AŞTI

Bu araçlardan alınacak otopark ücretinin de araçların kendi değerini aştığını belirten işletmeciler, pandemi yüzünden uzun süre kapalı kalan icra daireleri nedeniyle salgından kendilerinin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Normalleşme süreciyle birlikte tekrar hizmet verilmesine rağmen, araç sahiplerinin gelmediğini belirten işletmeciler, bu olumsuzlukların yanı sıra çekici ücretlerinin de hala 2012'nin fiyat tarifesine göre uygulandığını belirterek yasal düzenleme istedi.

Diyarbakır'da yediemin otoparklarında bulunan araçlar çürüyor

"ARAÇLARIN 180 GÜNDEN SONRA SATILMASI GEREKİYOR"

Yediemin otoparkı işletmecisi Esat Güngürür, pandemi nedeniyle icra dairelerinin yaklaşık 3 ay kapalı kaldığını ve yeni normalleşmeyle birlikte tekrar açıldığını belirterek, "Araçlar şu anda çürümeye devam ediyor. İcra daireleri 2 aydır açılmasına rağmen kimse gelip araçlarını almıyor. Bu yüzden araçlar çürüyor. 2010 yılından beri hizmet veren bir işletmeyiz. 2010 yılından beri çekilen araçlar bile hala duruyor. Normalde 180 günden sonra bu araçların satılması gerekiyor. Vali Münir Karaloğlu'ndan ricamız kurumlara talimat versin ve bu araçların yasal prosedür çerçevesinde satışları gerçekleştirilsin. Devletimiz kazansın, vatandaş kazansın ve biz de bu yükten kurtulmuş olalım" dedi.

Diyarbakır'da yediemin otoparklarında bulunan araçlar çürüyor

"BAZI ARAÇLAR TENEKE YIĞININA DÖNDÜ"

8 yıldan beri yediemin otoparkı işlettiğini aktaran Üzeyir Akak, şöyle konuştu: "Pandemi dışında fiyat tarifesi olarak da mağdur durumdayız. 2012'den beri fiyatlar aynıdır. Şu anda kapanma aşamasına geldik. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'ndan sesimizi duymasını istiyoruz. 2012'den beri fiyat tarifemiz hala değişmedi. Mağduruz. Hem ulaştırma daire başkanlığından ve hem de yeni valimizden bunun artırılmasını talep ediyoruz. Diyarbakır'da şu anda 8 yediemin var. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. 8 otoparkta 2 bine yakın araç yatmaktadır. Bu yatan araçların hepsi devletin kasasından gidiyor. Aynı zamanda vatandaşlar ve bizler de mağdur oluyoruz. Kiramızı, işçi ücretlerini ödemekte zorlanıyoruz. Araçlar burada yattığı sürece devletin kasasına zarar. Bazı araçlar artık teneke yığınına dönmüş. Yıllardır işlem yapılmadığı için bu haldeler. Diğer araçların da bu hale dönmemesi için yardım bekliyoruz. Bu araçların parasal olarak da bir değeri kalmamış. Hurda yığınına dönmüş. Bunlardan alacağımız en fazla 1000 TL olur ama ilk yakalandığında işlemleri yapılsaydı böyle olmazdı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Haberler

500

Yorumlar (12)

Sezer:

Yoksul milletin arabasını geri verin. Yada af getirin .

37
9
yanıtYanıtla
;-;:

DÜNYANIN HIC BIR YERINDE OLMAYAN BIR DURUM AVRUPADA BU GIBI HACIZLERDE BORCLUYA BIR SÜRE TANINIR BAZI KOLAYLIKLAR GETIRILIR UYMAZSA VERILEN SÜREDE ÖDEMEZSE YETKILI MAKAMLAR TARAFINDAN INTERNET ÜZERINDEN VEYA HALKA ACIK BIR SEKILDE YAPILAN ARTTIRMA ILE SATILIR YANI MILLI SERVET CÜRÜYENE KADAR YILLARCA BEKLETILMEZ BIZIM ÜLKEMIZDE MALESEF BÜROKRASI YARGI COK HANTAL VE YAVAS CALISIYOR BUNUN ÖNLENMESI GEREKIR

18
1
yanıtYanıtla
KILIÇ:

İHMAL ÜLKEMİZİ KEMİRİYOR MADEM SAHİBİ ÇIKMIYORSA SATIŞA ÇIKARDA ÜLKE EKENOMİSİNE FAYDASI OLSUN MALESEF ÇÜRÜMÜŞ KAFALILARDAN KURTULAMIYORUZ.

13
3
yanıtYanıtla
SELİM:

MİLLİ SERVET KAÇAK DEĞİL YASAL İSE ANLAŞMAYA GİDİLSİN ANLAŞMAYA YANAŞMAYANLARI HALKA SATSINLAR MİLLİ SERVET YAZIK

11
2
yanıtYanıtla
FİLOZOF:

Haklısınız Teneke yıgını Türkiyede servet ediyor Git bide avrupanın araba mezarlıgına bak rezillik diz boyu ya

12
0
yanıtYanıtla
Tolga:

Araç başı ortalama 30.000 tl desen 1000 araç için 300 milyon TL eder. Biz bu kadar zengin bir ülkemiyiz çöpe atacak bu kadar çok paramızımı var.

9
1
yanıtYanıtla
MEHMET:

KANAYAN YARA. DEVLET BU İŞE NİYE ÇÖZÜM GETİRMİYOR DAHA ANLAMADIM.

4
1
yanıtYanıtla
konuşalım:

Kimse arabasını almamazlık yapmaz. Bir nedeni vardır. Araştırmak lazım. Adamın parası yoktur. Ölmüştür, Ceza parası arabadan çok olduğundan vazgeçmiştir. vs. vs. Sebep sonuç ilişkisi kurmak, ardından da çözüm üretmek gerekiyor.

3
1
yanıtYanıtla
cuma:

korona ile ne alakasi varsa milletin arabasinin anlamadim butun hertaraftaki arabalar neybu araba deyilmi sadece bu park tekilermi konona olmus arabalar sacma

1
1
yanıtYanıtla
Hasan yurtçu:

2011 de otomobil öcreti 10 lira aliyordunu 24 saattina cekici öcreti de 70 liradan aşağı deyildi bütün yediemin oto parklar için geçerliydi sadece oradaki fiyat listesi uydurmadır.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title