Haberler

Denizlili Tekstilciler Teknik Destekle Büyüyecek

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yaptıkları başvuru sonucu kabul edilen "Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm" projesiyle kentteki tekstil firmalarının katma değeri daha yüksek ürünler elde etmesi için araştırma...

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yaptıkları başvuru sonucu kabul edilen " Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm" projesiyle kentteki tekstil firmalarının katma değeri daha yüksek ürünler elde etmesi için araştırma merkezi kurulacağını söyledi.

Erdoğan, DTO'da düzenlediği basın toplantısında, Rekabetçi Sektörler Programı'nın, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) mali iş birliği kapsamında 2007 yılından bu yana yürütüldüğünü, programla KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılması ve kalkınmanın hedeflendiğini belirtti.

Programın 2014-2020 yıllarını kapsayan ve uygulaması 2026 sonuna kadar devam edecek ikinci döneminde, DTO olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Dairesi Başkanlığına " Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm" projesiyle başvurduklarını dile getiren Erdoğan, projenin değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayarak desteklenmeye uygun bulunduğunu aktardı. Erdoğan, dün Ankara'da düzenlenen "Rekabetçi Sektörler 2. Dönem Çağrı Sonuçları ve Protokol İmza Töreni"nde operasyonel anlaşma metnini imzaladıklarını söyledi.

İmza attıkları tarihi protokolün Denizlili tekstilciler açısından önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rekabetçi Sektörler Programı kapsamındaki projemiz, 3 milyon avro bütçesiyle Denizli'de bugüne kadar yapılmış en yüksek bütçeli AB Projesi. 'Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm' projesiyle ilimizde tekstil firmalarının katma değeri daha yüksek ürünler elde etmesi için teknik tekstil konusunda araştırma merkezinin kurulması sağlanacak. Proje sayesinde tekstil firmalarının teknik tekstil konusunda bilgisini artıracak eğitimler, yüksek teknolojili ürünlerinin elde edilmesi için analizler ile bu ürünlerin üretimine yönelik firmalara danışmanlık hizmetleri, yurt içi ve dışındaki araştırma merkezleri ile ortak çalışmalar, teknik inceleme ziyaretleri gerçekleştirilecek."

Projenin hedefi doğrultusunda ihtiyaçları belirlemek için anket yardımıyla veri toplamaya başladıklarını aktaran Erdoğan, "Firmaların konuya ilgi duyduklarını ve bilgi edinip projemize katılmaya istekli olduklarını gördük. Firmaların temsilcileri, teknik tekstil konusunda kendileri ve çalışanları için eğitim, ortak kullanıma açık bir laboratuvar ile kaplama ve kompozit ürünlerle ilgili cihazlara ihtiyaçları olduğunu belirtti." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Denizli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title