Haberler

Muğla'nın ihracatı yüzde 34, ithalatı yüzde 15 arttı

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayı dış ticaret istatistikleri yayımlanırken, Muğla'nın bir önceki yıla oranla ihracatı yüzde 34,1, ithalatı ise yüzde 15,1 arttı. İhracat 2020 yılı Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre 58 milyon 356 bin dolar, ithalat ise 24 milyon 540 bin dolar olarak gerçekleşti.

Eylül ayında Muğla bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 24'üncü il olurken, ithalatta ise 27'nci sırada yer aldı.

İhracatta en yüksek pay imalat sektöründe

2020 Eylül ayında ekonomik faaliyetlere göre ihracatta en yüksek payı alan ilk üç sektör içinde ilk sırayı imalat sektörü alırken, payı yüzde 47,18 (27 milyon 531 bin dolar) oldu. Ardından gelen tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörünün payı yüzde 43,87 (25 milyon 599 bin dolar) madencilik ve taş ocakçılığı sektörünün payı yüzde 8,95 (5 milyon 225 bin dolar) oldu.

İthalatta en yüksek pay imalat sanayii sektöründe

2020 Eylül ayında ekonomik faaliyetlere göre ithalatta en yüksek payı alan sektörler şu şekilde oluştu. İlk sırada yer alan imalat sanayinin payı yüzde 97,11 (23 milyon 832 bin dolar) oldu. Ardından tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörünün payı yüzde 2,88 (707 bin dolar) oldu.

En fazla ihracat yapılan ülke Yunanistan oldu

Muğla'dan, 2020 yılı Eylül ayında en fazla ihracat yapılan ülke Yunanistan oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 7 milyon 830 bin dolar olarak gerçekleşti. Yunanistan'ı sırasıyla 6 milyon 815 bin dolar ile Rusya Federasyonu ve 6 milyon 155 bin dolar ile İtalya izledi.

En fazla ithalat yapılan ülke Fas oldu

Muğla'ya, 2020 yılı Eylül ayında en fazla ithalat Fas'tan yapıldı. Bu ülkeden yapılan ithalat 6 milyon 560 bin dolar olarak gerçekleşti. Fas'ı sırasıyla 4 milyon 595 bin dolar ile Moritanya ve 2 milyon 228 bin dolar ile Fransa izledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu İhracat Denizli Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title