Haberler

DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü'den 300 milyar dolarlık ihracat hedefi vurgusu

Güncelleme:

DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü, 2023 ihracat hedefi olan 300 milyar doları işaret ederek, "Hedefe ulaşmak için 145 iş konseyimizle çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

İki yılda bir düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. İş konseylerinin yeni başkan ve yürütme kurulları yapılan seçim neticesinde göreve gelirken, DEİK Türkiye- Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü oldu. Haberler.com'a önemli açıklamalarda bulunan Ünlü, "Ülkemizin 2023 ihracat hedefi olan 300 milyar dolara ulaşmak için 145 iş konseyimizle çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

"YENİ DÖNEMİMİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLERİM"

2020 DEİK İş Konseyleri seçimlerini değerlendiren Ünlü, "11 Ocak 2020 de yapılan DEİK Genel Seçimlerine katılım ve ilgi beklenenin üzerindeydi, bunun nedeni olarak Ticaret Bakanlığı bünyesinde olmuş olmanın vermiş olduğu güç ve organizasyonlar geçen dönemlerde çok başarılı geçmiştir. Rakamlarla ifade etmek gerekirse toplam yurt dışı ziyareti 723. Bunların 62 tanesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirilmiştir. Toplamda 146 iş konseyi ve 6250 etkinlik yapılmıştır. DEİK'in Türkiye'nin ''Ticari Diplomasisi" sloganı başarı ile ifa edilmiştir. Bu vesile ile DEİK Başkanı başta Nail OLPAK olmak üzere tüm yönetimlerdeki arkadaşlarımıza bir kez daha yeni dönemimizin hayırlı olmasını canı gönülden dilerim" ifadelerini kullandı.

"19 BAYAN ARKADAŞIMIZ BAŞKAN OLDU"

Yeni dönemde 19 bayanın başkanlığına dikkat çeken Ünlü, "Yeni dönemde dikkatimizi çeken bazı noktalar oldu. 120 konseyimiz başkanlıklarını korurken 24 konseyimiz yeni başkanları ile bizlere enerji katmışlardır. Temsiliyette bayanların önemine dikkat çekerek 19 tane bayan başkanımız iş konseyi başkanlıklarına göreve seçilmişlerdir" dedi.

DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü'den 500 milyar dolarlık ihracat hedefi vurgusu

"300 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİ İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ"

300 milyar dolarlık ihracat hedefi için tüm iş konseyleri olarak çalışmalara devam edileceğini söyleyen Ünlü, "Bir bayram havasında geçen bu şeçimlerimizin akabinde hemen hedeflerimize odaklanmak durumundayız. Ülkemizin 2023 ihracat hedefi olan 300 milyar dolara ulaşmak için 145 iş konseyimiz çalışmalarına kaldığı yerden devam etmektedir. Ülke ziyaretlerimiz, yuvarlak masa toplantılarımız, büyükelçilerimizle istişarelerimiz ilk olarak gündemimizde olan programlarımızdır. Hatta sadece benim Norveç İş Konseyi Başkanı olarak sadece Norveç'e focus olmam gerektiği önümüzdeki büyük bir Afrika pazarı ve imkanları olduğunu unutmayarak kollektif çalışmalarımıza tüm konseylerle devam edeceğiz.

DEİK yapmış olduğu organizasyonlarla ticaretle uğraşan ülkemize katkı sağlamayı hedef edinmiş herkese ulaşabilmek adına çok fazla etkinlik yapmaktadır. Bu etkinliklerle ticaret odaları, sanayi odaları başkanları ile tanışma ve ticaret yapma şansı elde edilmektedir. Bu noktada DEİK üyesi olmayan ihracatçılarımızı da aramızda görmek için TİM'le olsun diğer kurucu kuruluşlarımızla olsun devamlı ihracatımıza katkı sağlamaya çalışmaktayız" şeklinde konuştu.

DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü'den 500 milyar dolarlık ihracat hedefi vurgusu

"ÜLKEMİZİN 'TİCARİ DİPLOMASİDE Kİ YÜZÜ OLMAYA' DEVAM EDECEĞİZ"

Geçmiş dönemlere ilişkin değerlendirmede bulunan Ünlü son olarak şunları söyledi:

"Rahmetli babam Ahmet Şahap ünlü DEİK'in kuruluşunda görev almış ve 7 farklı iş konseyinin başkanlığını yapmıştı. Rahmetli Turgut Özal'la DEİK ülkemizin dünyaya açılan yüzü olmuştu. Hatta Ankara'dan 2 günde uçakla Gürcistan'a gidilirken şimdi tek uçakla gidip Artvin'e geçilir oldu. Bunu söylerken buralara ihracat yapan ya da DEİK üyesi başkanların çalışmaları sonucu elde edilen başarılarla bugünlere gelindi.

DEİK olarak senede bir kez karşı kanat ziyareti bir kezde ülkemize davet ediyoruz. Bu arada üst düzey etkinler ve görüşmeler yapmak için girişimlerde bulunuyoruz. DEİK üyesi olmasa bile o ülkeye ihracat yapan büyük firmalarımız ile irtibata geçip organizasyonlarımızda bulunmalarını sağlıyoruz. Norveç İş Konseyi olarak özellikle gemi inşaa faaliyetlerinde bulunan lokomotif firmalarımızın sorunlarını çözmek için gayret gösteriyoruz. İçinde bulunduğumuz konjonktürde yaşanan teminat mektubu problemlerini Sayın Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan hanımefendi ile çözüme kavuşturulmasının gayretlerini verdik.Özellikle uluslararası nakliyecilerimizin yaşamış olduğu ülkeler arası vize problemlerini; DEİK Yönetim Kurulu, UND Yönetim Kurulu üyeleri ile ortak şekilde her platformda dile getirip DEİK İspanya İş konseyi Başkanımız Zeynel Abidin Erdem'in ve DEİK İspanya iş Konseyi Başkan Yardımız Murat Baykara'nın katkıları ile çözdük. iki yılda kollektif çalışarak elimizden gelenine en iyisini yapmaya çalıştık.

Gelecek dönemde de ülkemizin 'ticari diplomaside ki yüzü olmaya' var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İhracat Türkiye Norveç Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title