Haberler

Datça - Özel Parkta Özel Eğitim

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Belediyenin ve Yardımsever Vatandaşların Katkıları ile Datça Lions Kulübü Tarafından Yaptırılan Türkiye'nin İlk Duyu Rehabilitasyon Parkı'nda Engelli Çocuklar Eğlenirken Öğreniyorlar.

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, belediyenin ve yardımsever vatandaşların katkıları ile Datça Lions Kulübü tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk Duyu Rehabilitasyon Parkı'nda engelli çocuklar eğlenirken öğreniyorlar.

8 Ekim Dünya Lions Hizmet Günü'nde düzenlenen piknikte engelli çocuklar ve aileleri bir araya geldi. 500 metrekarelik alanda, koku ve meyve bahçeleri, oyun ve sergi köşeleri, sabit bisiklet, su ve kum havuzları bulunan parkta, engelli çocuklar öğretmenlerinin nezaretinde hem eğlendi hem de uygulamalı eğitim yaptı.

Datça Lions Kulübü Başkanı Almila Kafalı, ilçede hizmet veren tek rehabilitasyon merkezinin kapanmasına rağmen engelli çocukların duyu parkından yararlanmaya devam ettiklerini belirtti. Dünya Lions Hizmet Günü'nde engelli çocuklar ve aileleriyle birlikte olmak istediklerini kaydeden Kafalı, ''Engelli çocuklar bu parkta zaman geçirip, kendi ruh dünyalarını fiziksel farklı yetilerini geliştirme olanağı buluyorlar. Engelli çocukların yanı sıra ana sınıfı ve kreş çocuklarının da ileriki günlerde bu parktan yararlanmalarını amaçlıyoruz. Okullarla işbirliği yaparak parkı beş yaş altı çocuklarımıza da açacağız. Parkın amacına ulaşması için engellileri ve küçük çocukları burada görmek istiyoruz' dedi.

Duyu parkının kapalı kapılar ardında kilitli kalmasına gönüllerinin razı olmayacağını ifade eden Kafalı, ''Burası çok zor şartlar altında gerçekleştirildi. Parkımızda sergi ve atölye alanlarının yanı sıra, bir koku bahçemiz var. Çocuklar orada farklı kokuları algılayarak duyularını geliştirebilecekler. Yeme içme bölümünün çevresinde ise bir meyve ağaçları bulunuyor. Burada şeftali, erik, incir gibi meyveleri dalından koparabilecekler. Bak-Şaşır köşemizde ise, çocukların hem görsel hem de zihinsel gelişimine katkı sağlanmış olacak. Bir diğer köşede bulunun sabit bisiklete binen çocuklarımızın pedalları çevirerek bacak kaslarını çalıştırmaları sağlanacak. Bisiklete biniyor hissi vererek, onun özgüveninin artmasının yolu açılacak. Parkımızın içindeki göletin üzerinde mini bir köprümüz var. Göletteki iskeleye bağlı kayıkta ise yine engelli çocukların kürek çekerek kol kaslarının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Kum havuzunda ise çeşitli oyunlarla yaratıcılıkların artırılması hedefleniyor' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title