Haberler

CHP'li Bekaroğlu: Bu Bir Çıkar İttifakıdır (2)

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti ve MHP arasındaki 'Cumhur İttifakı' ile ilgili tartışmalar konusunda yaptığı açıklamada, "Bu bir çıkar birlikteliğidir.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti ve MHP arasındaki 'Cumhur İttifakı' ile ilgili tartışmalar konusunda yaptığı açıklamada, "Bu bir çıkar birlikteliğidir. Herhangi bir ideali falan yok. Türkiye'nin bekası için falan; bunların hepsi palavra, hikaye. Çıkar ittifakıdır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Bekaroğlu, Türkiye gündeminin sürekli değiştiğini belirterek, "Üç konu var; Kaşıkçı meselesi, Andımız ve ittifak. Bu konular öyle sunuluyor ki Türkiye'nin başka gündem maddesi yok. Bu konular da çok önemli ama oysa yeni sistemin ilk bütçesi bakan tarafından sunuldu. Bununla ilgili tek kelime yok. Bu bütçe ne anlama geliyor, niye bir kelime yok? Bugün ekonomik kriz ve bütçeyi tartışmamız gerekiyor. Bunların hiçbirini konuşmuyoruz. Bu bütçenin bu krizin maliyetini kimlere havale ettiğini, kimlerin bedel ödeyeceğini konuşmuyoruz. Türkiye'nin dikkatinin bütçe tartışmalarına çekilmesini istiyorum. Bu Cumhurbaşkanlığı bütçesi ama Cumhurbaşkanı bu bütçenin hazırlanmasında hiçbir katkı sağlamamış" diye konuştu.

'BU BİR ÇIKAR İTTİFAKIDIR'

Bekaroğlu, AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlerde ittifak yapmama yönündeki kararına ilişkin de şunları söyledi:

"Bu bir çıkar birlikteliğidir. Herhangi bir ideali falan yok. Türkiye'nin bekası için falan; bunların hepsi palavra, hikaye. Çıkar ittifakıdır. Çıkar ile ilgili problemler ortaya çıktıkça bu tip laflar, bozma gayretleri oluyor. Bu bir şekilde de pazarlık. Bozduk bozmadık. Bunu yine yapacaklar. Ama pazarlık yapıyorlar. Seviyelerini gösteriyorlar. Sayın Bahçeli ve adamları, Cumhurbaşkanı ve adamlarının seviyelerini gösteriyor bu tartışmalar."

'BUNLAR ERDOĞAN'IN İHTİYACIDIR'

'Öğrenci Andı' tartışmalarının anımsatılması üzerine ise Mehmet Bekaroğlu, "Bunlar Erdoğan'ın ihtiyacıdır. Danıştay durup dururken onların deyişiyle niye böyle bir 'kazık' atıyor? Cumhurbaşkanının ihtiyacıdır. Yerel seçim yaklaşıyor, ekonomik kriz kötü. Büyükşehirlerde sıkıntı var. Bunların görünmemesi için yapılıyor" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title