Haberler

    Charlotte Kentinde Olağanüstü Hal İlan Edildi

    ABD'nin Charlotte kentinde Keith Lamont Scott adlı siyahinin iki gün önce polis tarafından silahla öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterilerinde vurulan bir kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

    ABD'nin Charlotte kentinde Keith Lamont Scott adlı siyahinin iki gün önce polis tarafından silahla öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterilerinde vurulan bir kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

    Kimliği açıklanmayan kişinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve yaşam destek ünitesine bağlandığını açıklandı.

    Charlotte polisi sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada söz konusu kişinin güvenlik güçleri tarafından vurulmadığını belirtti.

    Kuzey Carolina valisi Pat McCrory gösteriler sırasında şiddet olaylarının yaşanması üzerine kentte olağanüstü hal ilan edilmesine karar vermişti.

    McCrory, olağanüstü hal kararını polise yönelik saldırıların ardından aldığını belirterek "Vatandaşımıza, polisimize ya da çevreye yönelik herhangi bir saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadesini kullanmıştı.

    Dün gece yaşanan olaylarda 6'sı polis 8 kişi hafif yaralandı.

    Yaklaşık 830 bin kişinin yaşadığı kentte nüfusun yüzde 35'ini siyahiler oluşturuyor.

    ABD'de polisin siyahilere yönelik şiddeti, daha önce de halkın tepkisine neden olmuştu. 2014'te Ferguson kentinde Michael Brown adlı siyahi gencin ellerini kaldırarak teslim olmasına rağmen polis memuru Darren Wilson tarafından silahla öldürülmesi ABD'de polis şiddetini dünya gündemine taşımıştı.

    Geçen yıl Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde 25 yaşındaki Freddie Gray'in polis tarafından gözaltına alınırken yaralanması ve sonrasında hayatını kaybetmesi de günlerce süren protestolara neden olmuştu.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 22 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Charlotte Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title