Haberler

Bursaspor eski golcülerini arıyor

Güncelleme:

Bursaspor, son dönemlerde sportif başarı elde etmekte zorlanırken, aynı zamanda hücum oyunu da son 6 yıllık süreçte geriye doğru gitti.

Bursaspor, son dönemlerde sportif başarı elde etmekte zorlanırken, aynı zamanda hücum oyunu da son 6 yıllık süreçte geriye doğru gitti.

2014/15 sezonunda ligi 69 golle tamamlayan takımların yerinde yeller eserken, santrfor oyuncularından da beklenen verim alınamadı. 6 yıl önce forvet hattını Fernandao ve Cedric Bakambu'dan oluşturan Bursa temsilcisi, gollerinin yarısından fazlasına bu iki isim aracılığıyla ulaştı. Fernandao 22, Bakambu da 13 golle ligi tamamlarken; Bursaspor, sezonu şampiyon bitiren Galatasaray ve ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin de 9 gol önünde bitirdi.

Sonraki sezonlarda Bursaspor'da ter döken 11 santrfor, 6 yıllık dilimde sadece 69 gol katkısı verdi. TFF 1'inci Lig'de geride bırakılan sezonda Yevgen Seleznov 10, Kubilay Kanatsızkuş 7 ve Ali Akman da 2 kez rakip ağları havalandırdı. Bu süreçteki santrforlar arasında en golcü isim ise Tomas Necid olurken, 11 kez gol sevinci yaşadı. Büyük umutlarla takıma katılan gol ayaklarından; Bogdan Stancu, Umut Nayir, Diafra Sakho gibi isimler ise hayal kırıklığı yaşattı.

Bursaspor'un attığı gol sayısı, hücum oyuncularının performans düşüklüğüne bağlı olarak da geriledi. 2015/16 sezonunda ligde 47 gol atan Bursa ekibi, ertesi sezon ligde 34 golde kaldı. 2017/18 sezonunda ligi 43 golle bitiren Bursa temsilcisi, Süper Lig'den küme düştüğü sezon olan 2018/19'da ise yalnızca 28 kez gol sevinci yaşayabildi. Bursaspor, TFF 1'inci Lig'de ise sezonu 49 golle tamamlayarak, son 6 yılın en golcü dönemine ulaşsa da, Süper Lig'e çıkma başarısı gösteremedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Cedric Bakambu Jose Fernandao Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title