Haberler

Bu Hafta Borsa Kazandırdı, Altın ve Döviz Kaybettirdi

Güncelleme:

Rahip Brunson'ın serbest kalmasının ardından dövizde düşüş yaşanmaya başladı. Dolar 5,87 TL, euro 6,79 TL, gram altın ise 228 TL seviyesine kadar geriledi.

Ağustos ortasında şiddetini artıran kur atağını püskürten, Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile yatırımcıların güvenini kazanan, cari fazla vermeye başlayan, enflasyonla mücadele için de düğmeye basan Türkiye'nin piyasaları olumlu ayrışmaya devam ediyor.

RAHİP BRUNSON DAVASI SONRASI DÖVİZ DÜŞÜŞE GEÇTİ

ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmasının, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri olumlu etkileyeceğine ilişkin beklentilerle dalgalı bir seyir izleyen piyasalarda, dolar 5.87 TL'ye, euro 6,79 TL'ye, altın ise (Gram) 228 TL'ye kadar geriledi.

TL, DOLAR KARŞISINDA EN FAZLA DEĞER KAZANAN PARA BİRİMİ OLDU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 20 Eylül'de açıkladığı YEP'in ardından Türkiye piyasalarının olumlu ayrışması hızlandı. Söz konusu tarihten bu yana TL, dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi olurken, yabancı yatırımcıların da girişi de hızlandı.

TÜRKİYE'YE YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ ARTMAYA BAŞLADI

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisinin arttığı bu dönemde, yerlilerin de dolar satarak TL'ye geçmesi dikkat çekti. YEP'in açıklandığı 20 Eylül'den bu yana yerli yatırımcılar 4.7 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bankalardaki döviz hesaplarının büyüklüğü 188 milyar dolardan 183.3 milyar dolara geriledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Andrew Brunson Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title