Haberler

    Beşiktaş Sompo Japan - Oostende: 87-77

    FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 9. maçında Beşiktaş Sompo Japan sahasında Belçika'nın Oostende takımını 87-77 yendi.

    Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 9. maçında Belçika temsilcisi Oostende'yi 87-77 yendi. Bu sonucun ardından lider Beşiktaş Sompo Japan, grupta 7. galibiyetini alırken, Oostende ise 5. kez mağlup oldu.

    Karşılaşmanın ilk dört dakikası Beşiktaş Sompo Japan'ın 9-8 üstünlüğü ile geçilirken, Oostende 6. dakikada skorda 11-11'lik eşitliği sağladı. Sertaç Şanlı ve Boatright'ın oyuna dahil olmasıyla 13-0'lık seri yakalayan siyah beyazlılar ilk çeyreği 24-15 önde bitirdi.

    Mücadelenin ikinci çeyreğine Strawberry ve Boatright'ın sayılarıyla başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 12. dakikada Oostende karşısında farkı 16 sayıya çıkardı: 31-15. Siyah-beyazlılar, 18. dakikada 41-28, ilk yarıyı ise 49-33 önde tamamladı.

    İkinci yarıya Mihailovic ve Fieler'in üç sayılık basketleriyle başlayan Oostende, Beşiktaş Sompo Japan'ın hücumdaki pas hatalarını değerlendirdi ve 12-0'lık seri yakaladı. Karşılaşmanın 23. dakikasında Belçika ekibi farkı 6 sayıya kadar indirdi: 51-45. Kenan Sipahi ve Clark'ın üç sayılık basketleriyle farkı yeniden açarak 29. dakikaya 70-55 önde giren siyah-beyazlılar, 3. çeyrekte 70-57 üstünlük sağladı.

    Son çeyrekte etkili oyununu sürdüren Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmayı 87-77 kazandı.

    Beşiktaş Sompo Japan: 87 - Oostende: 77

    Salon: BJK Akatlar

    Hakemler: Tomas Jasevicius (Litvanya), Gentian Cici (Arnavutluk), Aleksandar Milojevic (Makedonya)

    Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi 9, Strawberry 14, Diebler 14, Clark 16, Lima 5, Sertaç Şanlı 18, Boatright 7, Weems 2, Erkan Veyseloğlu 2

    Başantrenör: Ufuk Sarıca

    Oostende: Mihailovic 11, Salumu 8, Kesteloot 19, Fieler 12, Jekiri 6, Jagodic-Kuridza, Myers 8, Djordjevic 13, Mwema

    Başantrenör: Dario Gjergja

    1. Periyot: 24-15

    2. Periyot: 49-33

    3. Periyot: 70-57

    4. Periyot: 87-77

    Maçın ardından

    Beşiktaş Sompo Japan cephesi

    FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 9. hafta mücadelesinde Belçika temsilcisi Oostende'yi 87-77 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, rakipleri karşısında ilk yarıyı düşük tempoda oynamalarına rağmen kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

    Sarıca, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Oostende'nin açık sahayı iyi kullanan ve hızlı bir şekilde ceza kesebilen bir takım olduğuna dikkati çekerek, "Oyunun temposunu düşük tuttuk. Buna rağmen ilk yarıda bulduğumuz 49 sayı beni çok mutlu etti. İkinci yarı rakibimiz oyuna ortak oldu. Sonra tekrar farkı açtık ve kazandık. Galibiyetten dolayı mutluyum. Arka arkaya maçlar oynuyoruz. Üç günde bu ikinci maçımız. İyi oynayarak kazandık." dedi.

    Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Erkan Veyseloğlu, iyi bir takımı yendiklerini vurgulayarak, "Maçın bir bölümü iyiydik. Oyundan düştüğümüz anlar bizi üzdü. Önümüzdeki maçlarda galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

    Oostende cephesi

    Beşiktaş Sompo Japan karşısında top kayıplarının fazlalığından şikayet eden Oostende Başantrenörü Dario Gjergja ise "Beşiktaş Sompo Japan yaptığımız hataları cezalandırdı. Beşiktaş biraz canımızı yaktı. İlk maça bakarsak daha iyiydik." değerlendirmesinde bulundu.

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Sertaç Şanlı Belçika Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title