Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Rahatsızlığı Nedeniyle Gençleri Bakan Çiçek Kabul Etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Rahatsızlığı Nedeniyle Bugün Hiçbir Resmi Törene Katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yerine Gençleri Ağırladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, rahatsızlığı nedeniyle bugün hiçbir resmi törene katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine gençleri ağırladı.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da hazır bulunduğu kabulde Çiçek, 81 il, KKTC, milli takım sporcuları ve özürlüleri temsilen gelen gençlerle biraraya geldi. Temsilci gençler adına bir konuşma yapan İbrahim Güngör, Atatürk'ün izinde gidecekleri mesajını verdi. Kabulde bir konuşma yapan Başesigoğlu, Türkiye'nin 14-25 yaş arasındaki genç nüfusunun 14 milyon olduğunu ve bunun Türkiye için bir şans olduğuna işaret etti. "Türk nüfusunun bu kadar genç olması bizim zenginliğimiz" diyen Başesgioğlu, gençlerin çağın verdiği imkanlarla donatılarak geleceğe en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini vurguladı. Bunun eğitim ve sporla sağlanacağını belirten Başesigioğlu, "Önümüzdeki süreçte hükümet ve devlet olarak gençlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

Kabulde bir konuşma yapan Bakan Çiçek ise Başbakan Erdoğan'ın gözündeki rahatsızlığı nedeniyle bugünkü törenlere katılamadığını söyledi. Anma törenlerinin 'anlama günleri' haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Yoksa klasik, statik tören olur. Her sene kutlar anar geçeriz" dedi. 19 Mayıs 1919 yılının önemli bir sürecin başlangıcı olduğuna işaret eden Çiçek, "Yokluklar ve sıkıntılar içinde yapılmış bir mücadele ve dünyaya örnek olan bir mücadele. Bununla iftihar ediyoruz" diye konuştu. Nüfusun yüzde 60'nın 24 yaşın altında olduğuna dikkat çeken Çiçek, bunun Türkiye için çok önemli bir avantaj ve güç olduğunu ifade etti. Çiçek, "Ülkemiz huzur ve istikrarı sürdürürse, gece-gündüz çalışırsak, enerjimizi istediğimiz hedeflere yöneltirsek, Türkiye 5-10 sene içerisinde dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girebilir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kabule gelen gençler Bakan Çiçek'e çeşitli hediyeler sunarken, Bakan Çiçek de günün anısına öğrencilere hediye verdi.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title