Haberler

Aziz Yıldırım'dan Tokat Savunması: Tokat Atmak, Yapılanların Karşısında Çok Önemli Değil, Benim de Gözlüğüm Kırıldı

Güncelleme:

Yakındoğu Üniversitesi ile oynanan kadın basketbol maçında bu kulübün başkanı Işık Eyigüngör'e fiili saldırıda bulunduğu gerekçesi ile hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın yargılanmasına başlandı. Aziz Yıldırım, savunmasında, olay günü çıkan kargaşa sırasında müşteki sanık Işık Eyigüngör'e tokat atmış olabileceğini söyledi.

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz yargılanan Aziz Yıldırım ve Avukatı Abdurrahim Erol katıldı. Müşteki sanık Işık Eyigüngör'ü Avukatı Seyit Kaplan temsil etti.

Kimlik tespiti sırasında aylık geliri sorulan Aziz Yıldırım, aylık gelirinin ortalama 100 bin TL olduğunu söyledi.

"BENİ TEHDİT ETTİLER"

Kimlik tespitinin ardından Aziz Yıldırım'ın savunmasına geçildi. Olay tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, olayın gerçekleştiği maçtan önce rakip takımın yöneticilerinin kendilerine yönelik söylemleri olduğunu savundu. Yıldırım, "Hulki Kahvecioğlu maçtan önce 'Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu maça gelmesinler, salona girişlerine izin vermeyeceğiz' diyerek beni tehdit etmiştir. Yüzde 10 hakkımız olan taraftarı da almayacaklarını söylediler" iddiasında bulundu.

"O KARIŞIKLIKTA TOKAT ATMIŞ OLABİLİRİM"

Hulki Kahvecioğlu'nun bu sözleri üzerine Fenerbahçe Kadın Basketbol Şube Sorumlusu Ozan Balaban'ın Yakın Doğu Üniversitesi yetkilileri ile görüştüğünü söyleyen Aziz Yıldırım, "Aynı beyanları Ozan Balaban'a da söylemişler. Bu durumu Basketbol Federasyonu Başkanı ve CEO'su telefonla bizzat söyledim. Federasyon yetkilileri devreye girerek olaya müdahale ettiler, taraftarımız salona alındı. Ben de salona gittim. Salona girerken herhangi fiili bir müdahale ile karşılaşmadım. Tribüne çıktık, tribünde Beşiktaş taraftarı olan Asya Kartalları Grubu Beşiktaş formaları giyerek yerini almışlardı. Salona girdiğimde bana ana avrat küfür etmeye başladılar. Tribüne girdiğimizde Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Mehmet Işık Eyigüngör yerinde oturuyordu. Kendisine halen Fenerbahçe Kongre üyesi olan ve eski yönetim kurulu üyesi olan şahsın Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu maça gelmesin, gelirlerse salona sokmam. Fenerbahçe taraftarı maça gelmesin sözlerinin yakışıp yakışmadığını, ayrıca Beşiktaş taraftarı olan Asya Kartalları'nın şahsıma küfür etmelerini nasıl karşıladığını sordum. Cevap vermedi, ayağa kalktı. Aramızda itişme kakışma başladı, sonrasında ayrıldık" dedi.

"TOKAT ATMAK O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL"

Bu sırada Hakim Ceyhan Utlu, "Sizin tokat atma iddianız var" diye sordu. Aziz Yıldırım, "O karışıklıkta tokat atmış olabilirim. O kadar önemli değil tokat atmak, yapılanların karşılığında. Benim gözlüğüm de yere düşerek kırıldı" dedi.

FETÖ tarafından şike iddiası ile cezaevine konulduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, "Bana isnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

CEZA ALMASI DURUMUNDA CEZANIN ERTELENMESİNİ İSTEMEDİ

Hakim Ceyhan Utlu, herhangi bir ceza alması durumunda cezasının ertelenmesini talep edip etmediği sorulan Aziz Yıldırım, "Hayır, hiçbir şey istemiyorum. Beni tehdit edecekler gelme diye, ben bir tokatla ceza alacağım. 25 milyon taraftarı olan Fenerbahçe'nin başkanı salona gelemez diyorlar. Beni tehdit etmişlerdir" dedi.

Yıldırım ardından, "Sabıkam var. Yargıtay'da devam ediyor. Bu ülkede ne olacağı belli olmuyor" dedi.

Hakim Ceyhan Utlu, "Kesinleşen cezanız yok" dedi. Yıldırım da, "Silah ruhsatı için başvuruyorum, vermiyorlar" dedi.

Işık Eyigüngör'ün Avukatı Seyit Kaplan, "Tanık ifadeleri, dosyada bulunan rapor sanığın müvekkilimi darp ettiğini açıkça göstermektedir. Şikayetimiz devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

7 Mayıs 2017 tarihinde Kadıköy Ceferağa Kapalı Spor Salonu'nda Yakındoğu Üniversitesi ile Fenerbahçe takımları arasında oynanan bayan basketbol maçında bu kulübün başkanı Işık Eyigüngör'e fiili saldırıda bulunduğu gerekçesi ile Aziz Yıldırım hakkında, "Kasten yaralama" suçundan soruşturma başlatılmış, soruşturma sonucu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yıldırım hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.

İddianamede, Işık Eyigüngör hakkında da, "Kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 9 aya kadar ceza isteniyor.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek yargılamaya başlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Işık Eyigüngör Aziz Yıldırım basketbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (14)

aaaa:

aziz amca haklıdır ne olcak tabi tokat attıysa dimi

11
1
yanıtYanıtla
GS''Lİ:

adam gibi adam dobra adam inandığını söyleyen eğilip bükülen bir adam değil keşke bu adam gibi herkez olabilse Allah uzun ömürler versin başkanım kim ne derse desin kral adasın

9
2
yanıtYanıtla
usta:

bırak bu milletin yakasını. git otur evinde

2
4
yanıtYanıtla
ZaZaKi:

RUSYAYA GİT ORDAN DÖNMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DÖNMEEEEEEEEEEE

3
2
yanıtYanıtla
REYHAN REYHAN:

FENERBAHÇEYİ YERLERDE SÜRÜNDÜRÜYORSUN YA, SANA HELAL OLSUN AZİZ. !!!! ANLAŞILAN O Kİ; SEN ÖELENE KADAR HEM FENERİN, HEM DE TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ KARANLIK.

1
4
yanıtYanıtla
GS:

Allah Uzun Ömürler Versin inşallah Fenere geri döner azize :)

yanıt1
yanıt3
neden acaba:

acıları var. . .

1
2
yanıtYanıtla
aziz yıldırım:

Başlığınız inanılmaz derecede itici görünüyor. . . Bu ülkede bundan daha komik şaka gibi savunmalar yaşandı. Bu ülkede taciz ve tecavüz olaylarında şaka gibi savunmalar, şaka gibi beraatler yaşandı. Bunları haber yapın. .

1
1
yanıtYanıtla
AZİZ YILDIRIMIN GERÇEK SAVUNMASI:

Yaptım ama sorun bakalım niye yaptım ? Sordunuz madem cevap veriyorum Fenerbahçe için ve taraftarların gözünde daha iyi bir imajım olsun diye yaptım. Başkanlığı da kaybettim bir tokat da bana vurmayın, rahat bırakın beni.

2
0
yanıtYanıtla
GS:

Izinsiz dinlemeden dolayı HAKKsızlıkla Şikeden yırttınız yırttirildiniz.. Yoksa sirkeniz delillerle sabit şikeciler. Ilahi adalet geliyor kümeye 7şikebahce

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title