Haberler

Asgari ücrette son viraja girilirken CHP "Kesinlikle" diyerek ilk kez rakam verdi

Güncelleme:

Asgari ücret görüşmelerinde 3. toplantının sona ermesinin ardından siyasi partilerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

İLK KEZ RAKAM KONUŞULDU

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, bir gazetecinin asgari ücretin ne kadar olması gerektiği yönündeki sorusuna, "TÜİK Başkanı rakamları doğru yayınlamadığı için, enflasyon üzerinden asgari ücretin belirleneceğini bildiği halde binlerce vatandaşımızın hakkını, hukukunu yalan beyanlarıyla engellediği için ana muhalefet partisinin liderini içeriye aldırtmıyor. Bu TÜİK Başkanı görevdeyken asgari ücreti konuşabilir miyiz? Asgari ücret normal olarak kesinlikle 5000 liranın altına düşmemeli." yanıtını verdi.

"VATANDAŞIN GEÇİNECEK PARASI YOK"

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum." çağrısını hatırlatması üzerine ise Özkoç, "Dolar almış başını gidiyor, vatandaşın geçinecek parası yok, Cumhurbaşkanı milletle dalga geçiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Çamlica Gazoz:

Gelen ekmek ve simit zammı bile ücretin en az 250 tl sını şimdiden götürdü ulaşım ve diğer giderlerde en az 400 tl ilave götürür su an icin minimum 5000 tl anca eflsyin kaybını karşılar.askeri ucreti gelirlerin enflasyon sadece kira gıda,ve ulaşım ayrıca elekt,su ısınmaya gelen kalemler dikkate alınarak hesaplanmalıdır.allah işçinin hakkını yiyenlerin hesabını soracaktır.

226
13
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

En sonunda parti kurucam hiç mi aklı selim insan şu yorumu yapamıyor?!! Asgari ücret 2020 yılında 2825 lira oda takribi 364 dolar Şuanda 364 dolar 5044 lira.. 2006 yılında ise asgari ücret 536 tl o zamanın kuru ile 380 dolara Şuanda olması gereken 5265TL Bu işveren sendikası ne kafayla 3100 teklif ediyor karşı taraf 3900 istiyor siz şakamısınız?!!!

144
8
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Sen geldiğinde 5000 TL yaparsin umarım. Sana dediler daha önceki sene hadi İzmir belediyesi sizde yapın çalışanlarıniza diye. Ne yaptınız hicbirsey. Ekmek su süt bedava olacaktı. Ulaşım çok daha ucuz olacaktı. Hepsine zam yaptiniz İstanbul a gelir gelmez. İhalesiz malzeme alımları, hem de değerinin 2 katı fiyattan. Ne yaptınız İstanbul a kocaman bir hiç. Hani İstanbul un mevcut kaynakları fazlasıyla yetiyordu herşeye. Noldu onlar. Hepiniz aynisiniz. Ama siz bir tık daha fenasiniz gördük bunu.

64
86
yanıtYanıtla
Nazmi:

Kitabın ortası olmuş aynen katılıyorum izmire her gittigimde icim kan agliyor bu kadar imkani olan bir sehir bu kadar mı kötü olur ve hic birsey yapilmaz. Yinede oy aliyorlar..

yanıt13
yanıt15
senata silva:

fındığın nerede yetiştiğini bilmeyen Kılıçdaroğlu'na mı oy vereceğiz..? Güldürmeyin bizi

43
84
yanıtYanıtla
Yusuf Açıkyıldız:

Bol Keseden Sallıyor, Millette buna inanıyor...Bir Zamanlar, Bedava Süt, bedava su, bedava ekmek vaadi vardı ... noldu acaba??? birileri sorsaydı bari

37
45
yanıtYanıtla
Türk Genci:

Dünki toplantıda 3100 diyen insan görünümlü insan olmayan varlıklar vardı, bize halka reva gördükleri paraya bak 3100 TL ayıp ya ayıp her şeye zam geliyor

70
5
yanıtYanıtla
Battal Gazi:

Yok 10000 olsun ulan açıklanacak rakamı küçük göstermek için atıyorsunuz seçmeninizde yutuyor

22
53
yanıtYanıtla
sivri :

5000 TL mi ulan sabah öğlen akşam simit yesek 873 TL yapıyor zaten kişi başı 3600 TL yapar anne baba 2 çocuk sadece simit yeseler kira ne olacak 2000 tl ye geldi ne yaptı 5600 TL eee yakıt elektrik su mutfak masrafı ulan bu insanlar hiç mi üstüne başına bir şey almayacak hiç mi insan gibi ayda 1-2 kez dışarı eğlenmeye çıkmayacak Allah sizi bu gibi durumlarla sınar inşallah yatacak yeriniz yok

59
1
yanıtYanıtla
rizeli:

Bekara karı boşamak kolay Bari siz kendi bünyenizdeki belediyelerde yapın (asgari ücretten sonra o oranda zammı)

26
34
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title