Haberler

Asgari ücret görüşmeleri öncesi Türk-İş'ten gerilimi artıracak çıkış: Komisyon adil değil

Güncelleme:

Asgari ücret zammı için yarın yapılacak ilk toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, komisyonun adil olmadığını belirterek, "5 işveren 5 hükümet temsilcisi yan yana gelince istedikleri rakamı çıkarıyorlar" dedi.

7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı için ilk toplantı yarın gerçekleştirilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantı, korona tedbirleri nedeniyle internet üzerinden yapılacak.

Asgari ücret zammı işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Toplantıda işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Komisyon 4 kez toplandıktan sonra 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret zammını belirleyecek.

"BU KOMİSYON ADİL DEĞİL"

İşçi temsilcisi Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, bugün kameralar karşısına çıkarak önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, "İnsanlar sanıyor ki zam görüşmelerinde Türk-İş istediğini alabilir. Ancak bilmedikleri bir şey var. Bu komisyon adil değil. 5 işveren 5 hükümet temsilcisi yan yana gelince istedikleri rakamı çıkarıyorlar" dedi.

Asgari ücret zammı görüşmeleri öncesi Türk-İş'ten gerilimi artıracak açıklama: İşveren ve hükümet istedikleri rakamı çıkarıyor

"40 SENEDE İSTEDİĞİMİZ 4 KERE OLMUŞ"

"40 sene de istediğimiz 4 kere olmuş." diyen Atalay,"İnşallah bu sene de olur. İşveren ve hükümetin, tebessüm ettirecek, 'evet' diyeceğimiz bir rakam getireceğini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"KAFAMIZDA BİR RAKAM VAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atalay, "Asgari ücret beklentiniz nedir?" sorusuna ise "Kafamızda bir rakam var. Şu an diğer sendika temsilcileri bura yok. Onun için açıklamamız doğru olmaz. Komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde Hak-İş ve DİSK'in kanaatini alıp açıklar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Ergün Atalay Hükümet Türk İş Haberler

500

Yorumlar (43)

Doğrucu:

Asgari ücret konusunda en iyi kararı veren tek bir lider vardı. O da Allah rahmet eylesin Necmettin erbakandı. Sonrası hep patronların istediğini yaptı. Durum böyle olunca hayattan zevk alamayan asabi insanlara dönüştük. Çünkü hep hesap yapıyoruz. Memurlarda durum tersine döndü. Belli sitelerde memurdan yazınca görürsünüz. İşçi modern köle oldu. Herkes borçlu

8
0
yanıtYanıtla
CEM:

adam olsanız basın toplantısı yapar en az 3000 tl net asgari ücret istiyoruz toplantıya gerek yok dersiniz ama nerde 100 tl artış koltukta oturmaya devam eyyyy korona yakala şunları

8
0
yanıtYanıtla
aMeLe:

Mikrofonu açık unutup bizi ezdiğin günü unutmadık bu saatten sonra ağzınla kuş tutsan yaranamazsın başkan fazla gaza gelipte aturduğun yerden olmayasın aman diyiiim. .

6
0
yanıtYanıtla
Tarik:

Halkta bunlara destek veriyor...yola dewam cok bile bu para .....

4
2
yanıtYanıtla
yasin:

bakalım yine açık kalacakmı mikrofon neler zırvalayacaklar

5
1
yanıtYanıtla
yaşayamayan ölü:

piyasayı kontrol edenlerin elini kolunu bağlandıktan sonra ısterseniz asgari ücret 5 bin lira olsun farketmez yiyeceğimiz ekmek 3 lira olur cipsi olur sana 5 lira gerisi boş

5
0
yanıtYanıtla
MARADONA 07:

Her zaman ki numara. . . Önce gerilim gösteriyorlar. . . zannedersin ki Türk-İş başkanı işçilerin haklarını savunuyor. sonra bir bakmışsın 5. . . Kimi kandırıyorsunuz yaa. . . Ergün Atalay bu sene kaç para yiyecek bakalım!1

5
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

Asker, i ücret net 3200 olmalıdır yüksek maaş alanlar aç insanların halinden anlamaz işveren, ve devlet fedakarlık yapması lazım. Sabırla bekliyoruz.

5
0
yanıtYanıtla
Halk:

İnsanlar artık bunaldı asgari ücrete iyi zam yapılmaz ise hükumet destekçileri de hükumete güvenmeye bilir artık sömürülmek enflasyon a yenilmek istemiyoruz sn cumhur başkanımız bu işe biran önce el atmalı saygılarım ile en az 3000 TL net inşallah

4
1
yanıtYanıtla
Burak:

Enflasyonu dusuk gosteren yardim bekledigin kisi....biraz beyin arkadas az beyin

yanıt5
yanıt1
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title