Haberler

Arçelik Buzdolabını Yediye Bölüp "Dac" Adıyla Piyasaya Sundu

Arçelik'in "Bölünebilir Soğutma Teknolojisi" ile Üretilen ve Mutfaklarda Kullanılabilecek Divide & Cool (Dac) Adlı Yeni Ürününü Piyasaya Sundu.

Arçelik'in "Bölünebilir Soğutma Teknolojisi" ile üretilen ve mutfaklarda kullanılabilecek Divide & Cool (DAC) adlı yeni ürününü piyasaya sundu.

Bir kompresörden beslenen çeşitli ebatlarda bağımsız soğutma kabinlerinden oluşan DAC’ın kullanılan teknoloji itibariyle dünyada bir ilk olduğu ifade edildi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, Sütlüce'deki Arçelik Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında Arçelik’in mutfaklarda kullanılmak üzere tek bir dış üniteye dört soğutma kabine bağlama özelliği ile dünyada bir ilk olarak ürettiği Divide&Cool (DAC) adlı yeni ürünü tanıttı

Piyasaya bugünden itibaren sunulan DAC’ın özelliklerine ilişkin bilgi veren Özdemir, Ar-Ge’ye ayırdıkları payın yüksek olmasının Arçelik’i dünyada ve Türkiye’de rakiplerinin hep önünde gitmesini sağladığını söyledi. Arçelik denildiğinde yanında “kalite” geldiğini, şimdilerde ise tüketicilerin artık kaliteli yanında yenilikçi ürünlerin de beklediğini belirten Özdemir, DAC’ın dünyada soğutma teknolojisinde bir ilk olarak nitelendirdi.

Ürünün bir kompresörden beslenen çeşitli ebatlarda bağımsız soğutma kabinlerinden oluştuğunu anlatan Özdemir, kompresörün yer aldığı tek bir dış üniteye bağlanan soğutma kabinlerinin, birbirlerinden bağımsız olarak mutfakta istenilen yerlere montaj edilebildiğini ifade etti. İstenildiğinde bir çekmece derin dondurucu, bir dolap kapağının ise soğutucu olabildiğini belirten Özdemir, çekmeceli dondurucu kabinlerinin kepsinin no-forst soğutma sistemine de sahip olduğunu vurguladı. Özdemir, yeni ürünlerinin titreşimsiz şarap soğutucusuna da sahip olduğunu ifade etti.

Koç Holding’de yeni ve eski yönetici gruplarının yaratıcı fikirler üzerinde çalıştığını, DAC’ın da bu ürünün de bu gruplardan birinden çıktığını anlatan Özdemir, projeyi uygulanabilir bulduktan sonra DAC’ın 3 yıllık bir çalışma sonrasında ortaya çıktığını söyledi.

Bugünden itibaren piyasalarda satışa sunulacak ürünün 4 bin 500 ile 6 bin 500 fiyat aralığında satılacağını, kombinasyona göre fiyatın değişebileceğini söyleyen Gündüz Özdemir, DAC’ın çok büyük yatırım yükü getirmediğine de dikkat çekti. Özdemir, ürünün en az 4 kombinasyonla kullanabileceğini de ifade etti.

Özdemir, yüzde yüz Türkiye’de üretilen DAC’ın Türkiye’de mutfak işi yapan bayilerle piyasaya sunulacağını belirtirken, ürünün yurtdışında ise, mutfak işiyle uğraşan bir veya iki firmayla münhasırlık sözleşmesi yaparak, sipariş usulü satılacağını kaydetti.

Gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da ankastre ürünleri tercihinin yüksek olduğunu vurgulayan Özdemir, öncelikli hedeflerinin Batı Avrupa olduğunu söyledi. Özdemir, Avrupa’da bu ürün bazında yüzde 2 civarında pay almalarını büyük başarı olarak göreceklerini dile getirerek, “Almanya’da ankastre ürünler çok tüketiliyor, birinci tercihimiz burası olacak. Diğer hedef ülkelerimiz ise İngiltere, İtalya ve Fransa. Ürünü tamamlamadan önce yurtdışında görüşmelerimize başladık ve devam ediyor. Anlaşma yapıldıktan sonra sipariş usulü çalışacağız” diye konuştu.

“Herkesin bu ürünümüzü konuşmasını istiyoruz. Rakiplerimiz hoşlanmayacaklar” sözleriyle iddialarını ortaya koyan Özdemir, rakipleri tarafından bu ürünün yapılabileceğini ancak patentin kendilerinde olması nedeniyle, belirli bir ücret karşılığı üretebileceklerini de kaydetti.

Özdemir, DAC’ın piyasadaki her türlü mutfağa uydurulabilecek bir yapıya sahip olduğunu ifade ederken, DAC ile lüks konut projelerine de gireceklerini kaydetti. Özdemir, “Talebi biz yaratacağız. Patentimizi 20 yıl koruma altına aldık. Butik tarzı çalışılmış bir ürün, beklentimiz büyük ama çok yüksek yatırım yapmadık. Ürünün üretimi talebe bağlı olacak” dedi.

DAC ÜRÜNÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Arçelik'in ürünü "Bölünebilir Soğutma Teknolojisi" Divide&Cool (DAC); bir kompresörden beslenen çeşitli ebatlarda bağımsız soğutma kabinlerinden oluşuyor. Kompresörün yer aldığı tek bir dış üniteye bağlanan soğutma kabinleri, birbirlerinden bağımsız olarak mutfakta istenilen yerlere montaj edilebiliyor. Böylece istenildiğinde bir çekmece derin dondurucu, bir dolap kapağı ise soğutucu olabiliyor. Ayrıca, çekmeceli dondurucu kabinlerin hepsi no-forst soğutma sistemini de sahip.

DAC ürününde; boy, tezgah seviyesi, tezgah altı ölçülerinde, dondurucular, soğutucular ve şarap soğutucusundan oluşan 7 farklı kabin bulunuyor. Bir dış üniteye en fazla 4 soğutucu kabin takılabiliyor. Soğutucu kabinler isteğe göre tek tek satın alınabiliyor. Arçelik DAC'ta, standart olarak müşterilerine 4 farklı kombinasyon sunuluyor. Ancak, müşteriler mevcut kombinasyonlar dahilinde, istedikleri/ihtiyaç duydukları kabinleri sisteme dahil edebiliyor. Bununla birlikte dış ünitenin de artırılması durumunda, yüzlerce çeşit kombinasyon yaratmak mümkün. İstenildiğinde (borulama uzunluğunun gidiş-geliş toplam 24 metreyi geçmemesi şartıyla) bir kabini, yan odaya ya da üst kattaki ikinci mutfağa koymak da mümkün.

DAC soğutma kabinleri arasında yer alan şarap soğutucusu, "titreşimsiz" olması özelliğinden dolayı "dünyada ilk ve tek" olma özelliğini taşıyor. UV korumalı cam kapaklı, aktif karbon filtre, nem filtresi ve hızlı soğutma özelliğiyle bu soğutucu, şarap için gerekli en uygun şartları sağlayarak, adeta kişiye özel bir mahzen oluşturuyor.

Beyaz led aydınlatmalı kabinlerde, mavi ışık, AgION kaplama gibi hijyen uygulamalarına da yer verilerek, besinlerin daha sağlıklı ve daha uzun süreli muhafaza edilebilmesi sağlanıyor. Cam kapı rafları ve krom kaplamalı siperlikler ile sağlık ve şıklık unsurları pekiştirilirken, teleskopik süper fresh bölmesi ve teleskopik sebzelik çekmecesi ile de kullanım kolaylığı sağlanıyor.

Her kabinde bulunan elektronik panel ile ısı ayarları birbirlerinden bağımsız yapılabiliyor, soğutucular birbirinden bağımsız çalışabiliyor. Isı üreten kompresörlerin kabin içinden çıkartılması ve kabinde bulunan sensorların yardımı ile sıcaklık dağılımı homojen hale getirilerek, yiyeceklerin daha uzun süre tazeliklerini korumaları sağlanıyor.

DAC'ta bulunan VCC kompresör, eşdeğer 3 kompresörün gürültüsüne oranla çok daha düşük ses seviyesine sahip. VCC kompresör ayrıca, normal kompresörlere oranla %30 daha az enerji tüketiyor. Her soğutma ünitesinin bağımsız çalışmasıyla kapak açıldığında yaşanan ısı kaybı da minimuma indirilen DAC'da, ısı ve gürültü yayan kompresörün dışarıya alınmasıyla birlikte mutfağın iklimi ve sessizliği de korunmuş oluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title