Haberler

Ankara: Gap Projesi

GAP olarak bilinen Güneydoğu Anadolu Projesi'nde, 2005 yılı itibariyle yüzde 56.4 düzeyinde gerçekleşme sağlanırken, 21 milyar YTL harcama yapıldığı belirtildi. Yine Güneydoğu'da gençleri meslek ve kariyer sahibi yapmak için e-koçluk programı başlatıldı.

GAP olarak bilinen Güneydoğu Anadolu Projesi'nde, 2005 yılı itibariyle yüzde 56.4 düzeyinde gerçekleşme sağlanırken, 21 milyar YTL harcama yapıldığı belirtildi. Yine Güneydoğu'da gençleri meslek ve kariyer sahibi yapmak için e-koçluk programı başlatıldı.

GAP'ta çalışmalar son hızıyla sürerken, bölgede yapılan hidroelektrik santrallerden üretilen kümülatif elektrik enerjisinin değerinin 15 milyar doları bulduğunu bildirildi. Havzada bugüne kadar 236 bin 19 hektar arazinin sulamaya açıldığını kaydedildi.

Alınan bilgilere göre, 2005 yılı sonuna kadar 21 milyar YTL harcanan projede, nakdi gerçekleşmenin yüzde 56.4 düzeyinde gerçekleşti.

GAP'a karayolu dışında havayolu bağlantıları da sağlanırken Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Mahmut Tekin, GAP Havaalanı inşaatının bu yıl içinde bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Ayrıca Güneydoğu Anadolu'daki gençlerin meslek seçimlerine yardımcı olmak amacıyla kurulan yeni "e-koçluk" web sitesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve GAP İdaresi'nin birlikte yürüttüğü "GAP Bölgesi'ndeki Sosyo-Ekonomik Farklılıkların Azaltılması Programı" kapsamındaki gençliğe yönelik projelerden biri olarak gösteriliyor.

"e-koçluk" projesi çerçevesinde kurulan interaktif web sitesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde okuyan gençlerle, gelecek planlarını yapmalarında onlara destek olmaya gönüllü, kariyer sahibi kişilerin, bilgisayar üzerinden sohbet etmelerine olanak tanıyarak, gençlerin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. www.ekocluk.org sitesi, GAP bölgesinde projeye katılan öğrenci, mezun olmuş, çalışan veya çalışmayan, yönlendirilme ihtiyacı olan gençlere; eğitim süreci, meslekler, kariyer planlaması gibi konularda bilgi verebilmek, yol göstermek, deneyim paylaşmak üzere kuruldu.

Site, "mezunlar" ve "lise öğrencilerine" kariyer sahibi olan kişiler ve üniversite öğrencileri tarafından e-koçluk yapılması imkanı veriyor. Proje kapsamında, her hafta farklı meslek dalları ve fakülteler hakkında bilgi veriliyor. Site aracılığıyla gelen isteklere bağlı olarak gençler, talep ettikleri meslek dalı/fakülte hakkında sorular sorarak gelecek planlarını oluşturma fırsatı bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title