Haberler

Ankara: AK Parti'de Kongre Hazırlıkları

AK Parti 2.olağan Büyük Kongresi'nin Yapılacağı Aski Spor Salonu'nda Son Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor. Kongre Telaşı Yaşayan AK Parti, Aski Spor Salonu'nda Yürütülen Çalışmaları Basına Gösterdi.

AK Parti 2.Olağan Büyük Kongresi'nin yapılacağı ASKİ Spor Salonu'nda son çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kongre telaşı yaşayan AK Parti, ASKİ Spor Salonu'nda yürütülen çalışmaları basına gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve AK Parti Kongre Hazırlık Komisyonu üyeleri olan Hayati Yazıcı, Bülent Gedikli, Şükrü Ayanlar, Suat Kılıç ve Şaban Dişli, kongre arefesinde, spor salonunu gezerek çalışmaları yerinde denetlediler. Hazırlıklar konusunda bilgi veren AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, "İnşallah güzel bir kongre olacak. Hazırlıklar tamam" dedi. Basın mensupları için ayrılan bölümde her türlü teknolojik donanınım gazetecilere sağlandığını söyleyen Yazıcı, delegelerin yer aldığı zemin bölümüne giriş çıkışlar özel kartla olacağını bildirdi. Kongreye katılım için özürlü vatandaşlardan yoğun bir talep geldiğini belirten Yazıcı, imkanlar ölçünde özürlü vatandaşlar için de yer tahsis ettiklerini vurguladı. Yazıcı, kongreye 386 tanesi tabii, bin 72'si seçilmiş olmak üzere toplam bin 458 delegenin katılacağını belirtti. Yazıcı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze törenine katılacak olmasından dolayı gündem de bir değişiklik yapılacağını söyledi. Soğuk havaya karşı salon dışına 5 bin kişilik bir çadır kurdurduklarını ve içini son teknolojik imkanlar ile donattıklarını bildiren Yazıcı, "Ama hava bugünkü gibi güzel olursa çadırı pek fazla kullanma ihtiyacı olmaz" dedi. Yazıcı, Ecevit'in cenazesiyle aynı güne denk gelen kongrenin ertelenmesi tartışmalara ilişkin olarak da, "Biz kongre kararını 23 Haziran 2006 tarihinde verdik. O günden bu yana planlamalarımızı yaptık, otobüsler tahsisleri ve sözleşmeleri yapılmış, yabancı konuklar bu tarih için davet edilmiş, dolayısıyla kongremizi aynı günde yapmamız bizim için zorunlu" değerlendirmesinde bulundu. Yazıcı, kongre programında yer alan folklor gösterisini ise farklı değerlendirilebileceği düşüncesiyle programdan çıkardıklarını bildirdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yarın saat 10.00'da başlayacak olan kongreye sayılı saatler kala spor salonunda hummalı bir çalışma ise devam ediyor. Salon tavanı, sarı-lacivert, sarı-beyaz ve beyaz renklerdeki kuşaklarla süslenirken, salonun dört bir yanına Erdoğan'ın çeşitli resimleri asıldı. Salona, "Seninleyiz her zaman Recep Tayyip Erdoğan", Doğu, Batı, Kuzey, Güney Türkiye Gönül Verdik, Söylenen AK Türküye", "Işıkları Yak, İktidar AK" yazılı pankartlar asılırken, salonun dış cephesi ise Erdoğan'ın vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmaların resimleriyle kaplandı. Ayrıca, dev bir ekranda salon dışına yerleştirilerek, içeriye giremeyen partililerin kongreyi buradan takip etmelerine imkan sağlandı. Parti yönetimi, kongre salonunun merkez dışında olması nedeniyle kumanya dağıtım noktaları kurmayı da ihmal etmedi. Kongre için toplam 1.5 milyon YTL'lik bir bütçe ayıran AK Parti, görkemli bir kongre organizasyonu için hiçbir masraftan kaçınmadı. Kongre organizasyonu için 800 bin YTL harcayan parti, delegelere verilecek deri çanta, kongre günü dağıtılacak kumanya ve delegelerin konaklama masrafları için de 700 bin YTL ayırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title