Haberler

Angry Birds'ün geliştiricisi Rovio, Türk oyun şirketi Ruby Games'i satın aldı

Güncelleme:

Peak Games'in ardından bir Türk oyun firması daha el değiştirdi. Dünyaca ünlü Angry Birds oyununu geliştiren Finlandiya merkezli Rovio, İzmir'de bulunan mobil oyun şirketi Ruby Games'i satın aldı.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla popülarite kazanan mobil oyun sektörü, ülkemiz pazarında önemli bir büyüme kaydediyor. Dünyanın en büyük mobil oyun şirketlerinden Finlandiya merkezli Rovio, Ruby Games'i satın almak için anlaşmanın sağlandığını duyurdu.

Anlaşmaya göre, ilk etapta Ruby Games'in yüzde 20'lik kısmı için 10 milyon dolar ödeyecek olan Rovio, 12 aylık mali performansına bağlı olarak şirketin yüzde 50 hissesini satın alacak. Kalan yüzde 30'luk hissenin devri ise 5 yıl içerisinde gerçekleşecek.

RUBY GAMES, 2021'İN İLK 6 AYINDA 7.8 MİLYON DOLAR GELİR ELDE ETTİ!

2018'de İzmir'de kurulan Ruby Games, 2021'in ilk yarısında 7.8 milyon dolarlık bir gelir elde ederek mobil oyun sektöründe potansiyelini gösterdi.

Rovio Entertainment CEO'su Alex Pelletier-Normand "Ruby Games'in satın alım süreciyle büyüme stratejimizde önemli bir adım atıyoruz. Hızla büyüyen hyper casual oyun pazarına girerek kitlemizi genişletiyor ve oyuncularımıza daha çeşitli bir portföy sunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Ruby Games CEO'su Mert Can Kurum, "Dünyanın en sevilen mobil oyun markalarından Angry Birds'ü yaratan bir şirketin parçası olmak ve Rovio'ya katılmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Bu satın alma bizim için yeni bir sayfa açıyor. Rovio'nun oynaması ücretsiz oyunlardaki geçmişi ve deneyimi, daha yüksek seviyelere ulaşmamıza yardımcı olacak. Rovio bünyesindeki diğer stüdyolar ile birlikte çalışmayı, bilgi ve uzmanlığımızı paylaşmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Discord sunucumuza katılmak için tıklayınız.

Kaynak: Haberler.com / Gamegar

Angry Birds Rovio Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title