Haberler

Amram Ailesi'nin Yalısında Tarihi Eserler Ele Geçirildi

Güncelleme:

İstanbul Polisi, Amram Ailesi'nin Sarıyer'deki yalısında tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili çalışma yaptı. Sosyete ve iş dünyasının tanınmış ailesinin evinde Osmanlı Dönemi'ne ait bazı tarihi eserler ele geçirildi. Fransa'da olduğu için işlem yapılamayan Lolita Amram bugün Emniyet'e giderek ifade verdi. Lolita Amram'ın ihbar üzerine evinde bulunan tarihi eserlerle ilgili "Aile yadigarıydı. Durumları hakkında bilgim yoktu" dediği öğrenildi.

15 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Amram Ailesi'ne ait yalıda Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'ne ait yasa dışı eserler olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Falım Sakız ve Permatik markalarının eski sahibi olan Amram Ailesi'nin Sarıyer'deki yalısına giden ekipler adreste arama yaptı. Çalışmada Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'ne ait satışı yasak olan 15 parça tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserlerin bulunmasının ardından 2013 yılında hayatını kaybeden ünlü iş adamı Jak Amram'ın eşi Lolita Amram'ın ifadesine başvuruldu.

"AİLE YADİGARIYDI DURUMLARI HAKKINDA BİLGİM YOK"

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren Lolita Amram, işlemlerin ardından avukatlarıyla birlikte Emniyet'ten ayrıldı. Lolita Amram'ın ihbar üzerine evinde bulunan tarihi eserlerle ilgili "Aile yadigarıydı. Durumları hakkında bilgim yoktu" dediği öğrenildi.

AMRAM AİLESİ KİMDİR?

Türkiye'nin en zengin aileleri arasında gösterilen Amram Ailesi, Falım sakızını da üreten İntergum firmasını, 2007'de 450 milyon dolara satmıştı. Amram Ailesi ayrıca Permatik ve Perma Sharp gibi markaların da 1990 yılına kadar sahipliğini yapmıştı. (Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Sarıyer Osmanlı 3. Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

atb:

aile yadigarı olan mallar mirastır beyler. . . sen babandan kalan tarlayı vatan toprağı diye devlete iade ediyormusun

0
5
yanıtYanıtla
zzzzzzzzzz:

selçuklu zamanı bu yahudiler ispanyada idiler. paçayı yırtmak için öyle diyor.

yanıt1
yanıt0
Gül:

Yahudiye ait olmayan markalar hangileri? Biz neden kanimizi emenleri besliyoruz? Bundaki akil bizimkilerde yokmu? Kendimiz üretip pazara cikarmaliyiz

3
2
yanıtYanıtla
Gül:

Birde Osmanliyi begenmezler ama malini gasp etmeye hazirlar. Siz bunlarin malini alarak bunlari büyüttünüz. Def olup gitsinler cehenneme. Isine gelende soykirimi bögürleniyorlar isine gelince vatana cullaniyorlar. Bakin avrupa nasil sürfü bunlari simdi müslümanlarin basina bela oldular. Allahindan bulsunlar

3
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞLAR:

Ya yhudi aile bu aileye bu hükümet sesmi çıkartır tabi sebst kalır hangi bakanlar kimler hemen devreye girdi acaba

4
1
yanıtYanıtla
serkan:

şimdi osmanlıyı neden yıktıkları daha iyi anlaşılıyor topraklarını mallarını zenginliklerini geleceğini yağmalamak için! gizli ermeni yahudiler deşifre edilmeli temizlenmeli bu ülkeden

4
0
yanıtYanıtla
atb:

ne zamandan beri bu ülkede yaşayan farklı vatandaşlara bu kadar kin duyar olduk. .

0
4
yanıtYanıtla
atb:

sadece musevi diye çifte standart uygulamayın. . . tarihi eserlerimizi çalıp yurt dışına kaçıranların tamamı benim anadolu insanım değilmi. . ??

0
4
yanıtYanıtla
zzzz:

Bu çifte standart mı ihbar olmuş ifadeye çağrılmış. çifte standart ararsan bir filistine git gör duvarın öte ve beri yakasını gör

yanıt0
yanıt1
makarakukarakakarakikiri:

abi yolla müzeye insanlar bilgilensin evinden eserlerle ain mi yapıyorsun ?

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title