Haberler

Ampute Milli Takımı Dünya İkincisi Oldu

Güncelleme:

Ampute Milli Takımı, finalde Angola'ya penaltılarda 5-4 yenilerek dünya ikincisi oldu.

Geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonu olan ve ülkemize büyük gurur yaşatan Ampute Milli Takımımız, direkleri dövdüğü maçta penaltılarla 5-4 Angola'ya boyun eğerek dünya ikincisi oldu. Ampute Milli Takımımıza, Haberler.com ailesi olarak kendilerine bizlere yaşattıkları heyecan ve gururdan dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diliyoruz.

FİNAL HEYECANI

Türkiye Futbol Federasyonunun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklediği, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde ve Turkcell sponsorluğundaki Ampute Milli Takımı, Dünya Kupası finalinde Angola ile karşılaştı.

DİREKLERİ GEÇEMEDİK

Meksika'nın San Juan de los Lagos kentinde gerçekleştirilen organizasyonda, şampiyonluk maçının ilk yarısında Rahmi Özcan'ın paslarına hareketlenen Serkan Dereli, kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda golü bulamadı. Mücadelenin 24. dakikasında Rahmi Özcan ve Şehmus Erdinç'in arka arkaya şutlarında top direğe çarptı. İki takım da skoru değiştiremeyince ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

UZATMALARDA GOL SESİ ÇIKMADI

İkinci yarıda da rakibine oranla daha çok gol pozisyonuna giren ay yıldızlı ekip, golü bulamayınca maçın normal süresi de 0-0 eşitlikle sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi. Onar dakikalık iki uzatma bölümünde de iki takım golü bulamadı ve müsabaka penaltı atışlarına gitti.

PENALTILARLA KAYBETTİK

Türkiye'de Barış Telli, Muhammet Yeğen, Fatih Şentürk ve Rahmi Özcan, penaltı atışlarını gole çevirdi. Ay yıldızlı ekipte kaptan Osman Çakmak 5. penaltıyı kaçırdı. Angolalı futbolcular penaltılarda hata yapmayınca maçı 5-4 kazandı.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADILAR

Son dünya ikincisi Angola'nın şampiyon olduğu organizasyonu Türkiye ikinci sırada tamamladı. Ay yıldızlı ekibin futbolcuları, mağlubiyetin ardından büyük üzüntü yaşadı.

KUPA YOLU

Grubunda Kenya'yı 4-1, Liberya'yı hükmen 3-0 ve ABD'yi 5-1 mağlup ederek adını ikinci tura yazdıran Milliler, bu turda İrlanda'yı 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rusya'yı 5-1 mağlup eden Milli Takım, yarı finalde ev sahibi Meksika'yı da 4-0'lık skorla geçerek finalde mücadele hakkı elde etti.

Kurulduktan kısa süre sonra uluslararası alanda başarılarıyla dikkati çeken Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonalarında elde ettiği ikinciliklerin ardından geçen yıl İstanbul'da düzenlenen organizasyonda şampiyonluğuna ulaşarak önemli bir başarı yakaladı.

2007, 2010, 2012 ve 2014'teki dünya kupalarında üçüncülük elde eden milli takım, finalde Angola'ya yenilerek bu sefer ikincilik yaşadı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Angola Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (17)

..:

helal olsun helaaaall

13
0
yanıtYanıtla
serhan:

HELAL OLSUN TEBRİKLER

13
0
yanıtYanıtla
Darıca_Ata:

Angola''ya boyun eğerek dünya ikincisi oldu. Boğun eğdi cümlesini lütfen düzeltin. Biz kimseye boyun eğmeyiz

12
0
yanıtYanıtla
ÜLKEM:

BUNLAR YÜRKLERİYLE OYNDILAR İNANDILAR PİRİM AKILARININ UCUNDA BİLE YOKTU ZAFER GELDİ

10
0
yanıtYanıtla
aa:

HELAL OLSUN SIZE.

9
0
yanıtYanıtla
Ismaily:

Helal olsun size

8
0
yanıtYanıtla
kars_gençlik:

Boyun eğdi ne demek ya biri bunu açıklayabilir mi?

5
0
yanıtYanıtla
rüzgar eser:

Siz zaten 1. siniz bizim için. . . Her yıl 3-5 milyon euro isteyen futbolcu bozuntuları size bakınca utansa keşke. . .

5
0
yanıtYanıtla
gerçeklerböyle:

sizlerden ALLAH razı olsun canlar bizi çoook mutlu ettiniz gönüllerin şampiyonları 3

4
0
yanıtYanıtla
Muhammet SARAÇBAŞI:

Helal olsun Tüm engelleri aşarak 2.lik gururunu yaşattılar. Sizi örnek alsın milli ruhu olmayan ama milli formayı giyenlere

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title