Haberler

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'na doğru

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) engelli futbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi İsmail Erdem, Ampute Milli Futbol Takımı'nın ikinci kez Avrupa şampiyonu olacağına inandıklarını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) engelli futbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi İsmail Erdem, Ampute Milli Futbol Takımı'nın ikinci kez Avrupa şampiyonu olacağına inandıklarını belirtti.

TFF'nin internet sitesinde görüşlerine yer verilen Erdem, 12-19 Eylül'de Avrupa Ampute Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek şampiyonanın hazırlıklarına Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde devam eden Ampute Milli Takımı'yla ilgili değerlendirmede bulundu.

Ampute Milli Futbol Takımı'nın turnuvaya son şampiyon unvanıyla katılacağını hatırlatan İsmail Erdem, "TFF ile engelli futbolunun yolunun kesiştiği 2006 yılından itibaren tüm kategorilerde aldığımız başarılar ile engelli futbolunda bir dünya markası olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim. Ampute Futbol Milli Takımı'mızın da mazisinde dünya ikinciliği ve üçüncülüğü ile son Avrupa şampiyonluğu unvanı var. 2017 yılında TFF olarak Riva'da Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştık ve takımımıza şampiyonluğu getiren maç 45 bin seyircinin desteği ile Beşiktaş Stadı'nda oynanmıştı. 'Tek Ayaklı Kramponlarımızı' Başkanımız Nihat Özdemir'in talimatı ile Polonya'ya uğurlamadan önce artık bir klasik olan uğurlu Riva tesislerimizde kampa aldık. Millilerimizin ikinci kez Avrupa şampiyonu olacağına yürekten inanıyorum. TFF olarak bünyesinde futbol branşı bulunan 4 Engelli Spor Federasyonuna desteğimiz devam edecek. Ülkemizde futbol oynamak isteyen her engelli bireyimize ulaşmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ampute futbolunda dünyanın en başarılı ülkesi olduğunu kaydeden TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise "TFF, ampute futboluna geçtiğimiz 15 yılda finansal desteklerimizin yanında iletişim, malzeme sponsorluğu, kamplar ve daha da önemlisi sevgisini aktarmıştır. UEFA'ya bağlı ülkeler içerisinde sadece TFF engelli futbolunun gelişimi için stratejik iş birliği ile destek sağlamıştır. Bunun için federasyon bünyesinde kurumsal yapılar oluşturduk. Polonya'da Avrupa Şampiyonası'nın ardından 2022'de ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonası'nın da favori ülkesiyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Futbol Riva Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title