Haberler

Ak Partili Ayalan'dan Baykal'a Eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, 21 Ekimde Yapılacak Referandum Öncesi CHP Lideri Deniz Baykal'ın Parti İçerisindeki Sıkıntıları Giderebilmek, Partisi İçerisindeki Bölünmeleri Ayrışmaları Bir Şekilde Gözden Kaçırmak İçin Yine Kendilerine Saldıracağını İleri Sürerek, "Ama Biz Yine Önceki Gibi Diyoruz Ki; Vız Gelir, Tırıs Gider" Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, 21 Ekimde yapılacak referandum öncesi CHP Lideri Deniz Baykal'ın parti içerisindeki sıkıntıları giderebilmek, partisi içerisindeki bölünmeleri ayrışmaları bir şekilde gözden kaçırmak için yine kendilerine saldıracağını ileri sürerek, "Ama biz yine önceki gibi diyoruz ki; vız gelir, tırıs gider" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda geniş bir katılım ile gerçekleşti. AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in divan başkanlığı yaptığı toplantıda İl Başkanı Eyüp Akın'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, uzun süren konuşmasında 22 Temmuz seçimlerini değerlendirdi. 21 ekimde yapılacak olan referanduma değinen Ayalan, milletin Cumhurbaşkanını kendisi tarafından seçilmesi noktasındaki kararını vereceğini ifade ederek,

bu süreçte CHP'nin izleyeceği tutuma değindi. Ayalan, CHP Lideri Baykal'ın parti içindeki sıkıntıları gözden kaçırmak için bu süreçte AK Parti'ye karşı saldırgan bir tutum izleyeceğini iddia ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi ve onun lideri bugünlerde parti içerisindeki sıkıntıları giderebilmek, partisi içerisindeki bölünmeleri ayrışmaları bir şekilde gözden kaçırmak için yine saldıracak, hakaret edecek, abuk sabuk konuşacak. Parti içerisindeki bölünme ve parçalanmalardan korktuğu için bize saldıracak. Ama

biz yine önceki gibi diyoruz ki; vız gelir, tırıs gider. Ama merak ediyorum tabi çıkıp millete şunu mu diyecek: 'Ey aziz millet siz Cumhurbaşkanını seçemezsiniz, sizin aklınız ermez mi ?' diyecek. CHP dışında hatırı sayılır bütün siyasi partilerimiz bu konuda evet oyu kullanmayı düşünüyorlar. Bu konuda CHP ve ona yakın kesimler yine bir takım ayak oyunlarına müracaat etmek istedi" diye konuştu.

Ayalan, 10-16 Ekim'de yapacakları Anayasa oylamaları ile mecliste geçici 19. maddeyi iptal ederek kaldıracaklarını ifade ederek, "Sadece Cumhurbaşkanını halk tarafından seçilmesini, bir de mecliste rakamlarla oynanıyor ya işte '367, 276,184 burada gerekli' bunlar kalkacak. Diyeceğiz ki, mecliste her zaman 184 sayısı bütün toplantılarda yeterlidir. Neden? Milletin iradesi üzerinden milletin yegane temsilcisi olan millet meclisinin iradesi üzerine ipotek koyarak birilerinin bir takım ayak oyunlarına

müracaat etmesini engellemek için" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayalan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(Nİ-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title