Haberler

Adidas, Mesut Özil ile olan 7.5 yıllık sponsorluğunu devam ettirmeyecek

Güncelleme:

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Mesut Özil, İngiltere'de sponsor değişikliği haberleri ile gündemde. Arsenal'in yıldız isminin, Adidas ile olan 7.5 yıllık sözleşmesinin bu yaz sona ermesi sonrasında, kendi markası olan "M10" ile yola devam etmeyi planladığı kaydedildi.

İngiltere Premier Lig'de Arsenal formasını terleten Türk asıllı Alman milli futbolcusu Mesut Özil, 2013'ten 2020 sonuna kadar 25 milyon Euro'luk reklam anlaşması bulunan sponsoru Adidas'ı kaybediyor.

Bild'de yer alan habere göre, marka, dünyadaki koronavirüs nedeniyle yaşanan ekonomik durgunluğun yanı sıra Mesut'un Alman Milli Takımı'nı bırakması ve imajının düşmesi sonrası sponsorluk anlaşmasını uzatmayacak.

KENDİ MARKASIYLA YOLA DEVAM EDECEK

Kısa süre önce "M10" isminde bir marka oluşturan ve markası için online bir alışveriş sitesi açan Mesut'un da Adidas ile yola devam etmek istemediği ve önümüzdeki sezon farklı markalarda ayakkabılarla sahada olacağı da bildirildi.

İngiltere basınında adidas'ın Mesut Özil'i "kovduğu" haberlerine tepki gösteren menajeri Erkut Söğüt, "Sözleşme feshi falan yok. Kontratın süresi bitiyor, Mesut Özil'in seneye Arsenal ile olan sözleşmesinin bitecek olması gibi. Arsenal, sözleşme bitmeden 1 ay önce 'Onu kovuyoruz' diyemez" ifadelerini kullandı.

Adidas, Mesut Özil ile olan 7.5 yıllık sponsorluğunu devam ettirmeyecek

"ARTIK SPONSOR SÖYLEDİĞİ İÇİN BİR ŞEYLER GİYMEK ZORUNDA DEĞİL"

Söğüt, Mesut'un artık özgür olduğunu da vurgularken, "Artık sadece sponsor söylediği için bir şeyleri giymek zorunda değil. Belki birkaç gün Puma giyer, sonra bir gün Nike giyer, belki Endonezya ya da Malezya'dan bir markayı girer. Kim bilir? Hepsi ona bağlı. Giymek istediği ayakkabılar var" dedi.

Yılda 3.5 milyon Euro'luk kayıp yaşayacak Özil, 2018 yılında Alman Milli Takımı'nda artık oynamayacağını açıkladıktan sonra, başka bir sponsoru olan Mercedes de anlaşmayı feshetmişti.

Mesut bu sezon çıktığı 23 maçta 1 gol atıp, 3 asist yaparken beklentilerin altında kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mesut Özil Adidas Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

kendi tercihi:

çok üzüldük ne demezsiniz vah vah vah bi zamanlar milli takımımızı tercih etmemişti. eee seçtiklerin düşünsün. tercihlere saygımız sonsuz

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title