Haberler

ABD'li milyarderden Afganistan'da mahsur kalanlar için utanç verici teklif! Tahliye için kişi başı 6 bin 500 dolar istedi

Güncelleme:

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, tahliyelerin tamamlanması için 31 Ağustos tarihine kadar süre verdi. Kabil Havalimanı'nda toplanan binlerce kişi ülkeden çıkabilmek için fırsat kolluyor. Havalimanında can pazarı yaşanırken, ABD'li milyarder iş adamı Eric Prince'dan utanç verici bir teklif geldi. Prince, ülkede mahsur kalanlar için tahliye uçuşları yapacaklarını ancak kişi başı 6 bin 500 dolar bilet ücreti alacaklarını söyledi.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından birçok kişi ülkeden kaçmaya çalışıyor. Kabil Havalimanı'nda bekleyen binlerce yabancı ve Afgan vatandaşları kendilerini atacak bir uçak arıyor. Taliban tahliyelerin tamamlanması için 31 Ağustos saat 24.00'a kadar süre tanıdı.

ABD VE İNGİLTERE VATANDAŞLARINI UYARDI

ABD Afganistan'da sıkışıp kalmış 1500 vatandaşı olduğunu açıkladı. ABD ve İngiltere, dün akşam terör saldırısı nedeniyle vatandaşlarına Kabil Havalimanı'ndan uzak durmalarını isteyen uyarılar yaptı. Reuters haber ajansı ise terör örgütü DEAŞ'ın saldırı ihtimaline rağmen Kabil Havalimanı çevresinde hala toplu halde bekleyenlerin olduğunu duyurdu.

ABD'Lİ MİLYARDERDEN UTANÇ VERİCİ TEKLİF

Afganistan'da can pazarı yaşanırken, ABD'li milyarder iş adamından ülkede mahsur kalanlar için utanç verici bir teklif geldi. ABD'nin özel askeri şirketi Blackwater'ın kurucusu Eric Prince 31 Ağustos tarihinden sonra Afganistan'dan çıkmak isteyenlere yardım edeceklerini ancak bunun bedeli olduğunu söyledi. Wall Street Journal'ın haberine göre, milyarder Eric Prince Kabil Havalimanı'na uçak seferleri düzenleyecek ve tek bir koltuk için 6 bin 500 dolar ödeme alacak. Prince, ayrıca yolcuların evlerinden havaalanına güvenli bir şekilde geçmek için yardıma ihtiyaç duymaları halinde ek maliyetler de talep etti.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (22)

Uğur Duran:

Valla hiçte utanç verici değil. Tamamen normal ve gerçekçi bir yaklaşım. Kimse kusura bakmasın ama gerçek bu. Bu parayı verecek adam orda olmadığından da umurumuzda değilsiniz demek bu... Taliban ile savaşmayı göze alamayan, Ülkesi için mücadele etmekten kaçan hiç kimsenin acınacak bir yeri yoktur

95
27
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Ukala klavye kahramanı ahlaksız, sen askerlik bile yapmadın burada laf salatası yapıyorsun.

yanıt11
yanıt15
Hüseyin Önder Altuntaş:

gayett normal,adam ticaret yapiyor para kazanacak tabiiki, bizde türkiyeyi yiyenler doymadı...........dahada diyorlar....

38
53
yanıtYanıtla
Ozzy Bjk:

Bunun nesi utanç verici? Adam iş insanı ! Ticaret yapıyor. Ne yani parasız mı götürecekti? Neden götürsün ? Markete gidin bakalım sakızı bile parasız alabiliyormusunuz? Tüm alışverişler utanç verici öyleyse!

60
24
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Bjk, utanç vericidir tabiki. Madem sende para için her yolu meşru görüyorsan birileride senin aile yakınlarına özel zevkleri ve arzuları için para ve konforlu hayat teklifi yaptıkları zaman hoşgörülü ve anlayışlı davranırsın.

yanıt12
yanıt7
baklavacı çeto :

bu iş adamıyla pazarlık payı var mı acaba. 6.500 dolar çok değil mi. iş adamı sevabına yapsan olmaz mı ne de olsa yıllardır orta doğu ve o coğrafyaların doğal kaynaklarını emip kemirip sömürdünüz yetmez mi. ona sayın işte sizi emperyalist küresel güçler...

65
15
yanıtYanıtla
Milliyetçi:

çok doğru yerinde bir tespit olmuş

yanıt20
yanıt11
ferfer :

adam resmi insan kaçakçılığı yapıyor o zaman

67
6
yanıtYanıtla
Selami Demirtaş:

Nesi utanç verici adam olması gerekeni demiş adamın işi para için savaşmak ve her şeyin bir bedeli var

38
11
yanıtYanıtla
Serkan Aygun:

Bence adam haklı binlerce kişiyi bedavamı taşısın zaten simsarlara dünya para verip dolandırılıyor hiç olmassa yasal

36
11
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title