Haberler

80 Yeni Eğitim Kurumu Açılacak

Hayırseverlerin Bağışlarıyla İstanbul'un 24 İlçesinde Lise, İlköğretim, Anaokulu, Özürlü Çocuklar Merkezi, Çıraklık Eğitim Merkezi, Öğrenci Yurdu ve Öğretmenevi Gibi Birçok Eğitim Kurumunun Yapımını İçeren 80 Protokol, İstanbul Valiliğinde İmzalandı.

Hayırseverlerin bağışlarıyla İstanbul'un 24 ilçesinde lise, ilköğretim, anaokulu, özürlü çocuklar merkezi, çıraklık eğitim merkezi, öğrenci yurdu ve öğretmenevi gibi birçok eğitim kurumunun yapımını içeren 80 protokol, İstanbul Valiliğinde imzalandı.

İmza töreninde konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, bu protokollerin 2003 yılında başlatılan “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası”nın en büyük bağışını içerdiğini söyledi.

Kampanyanın 2008 yılına çok önemli bir atakla girdiğini belirten Güler, bugün imzalanacak 80 protokolden 51'inin yeni okul yapımını içerdiğini kaydetti. Güler, böylece İstanbul'da bugüne kadar 312 protokol imzalandığını ve bu protokollerle 273 okul kazanıldığını söyledi.

Güler, “Bugün Türkiye'de yapılan en önemli iş, burada gerçekleştirilecek imza törenidir. Bu nedenle çok büyük mutluluk duyuyoruz. Meslek hayatımın çok anlamlı ve heyecanlı bir anıdır” dedi.

Devlet ve millet kaynaşmasının hiçbir toplumda bu kadar güçlü gerçekleşemeyeceğini vurgulayan Güler, el ele verilerek Türkiye'nin geleceği adına çok güzel işler yapıldığını kaydetti.

Güler, eğitimden başka çocukları geleceğe hazırlayacak bir unsur olmadığını ifade ederek, çağdaş uygarlık hedefine ulaşmanın eğitime verilen önemle mümkün olacağını belirtti.

Atatürk'ün “Vatanın en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü hatırlatan Güler, “Görev yapmak sadece kendi işini yapmak değil, insanlarla paylaşmak, kazandıklarını bu toplumun ve evlatlarının hizmetine verebilmekten geçiyor” diye konuştu.

İstanbul Valisi Güler, eğitimin İstanbul'da birinci öncelikleri olduğuna dikkat çekerek, eğitim için hükümet, İl Özel İdaresi ve hayırseverlerin ele ele verdiklerini kaydetti.

2003 yılından bu zamana kadar İstanbul'da 17 bin 500 yeni derslik yapıldığını anlatan Güler, 2008 yılı sonu hedeflerinin 20 bin derslik olduğunu söyledi.

Güler, 2003 yılı başına kadar sadece 38 bin derslik yapıldığını anımsatarak, “Son 5 yılda ise 17 bin 500 derslik. Yani geçmişte yapılanlara göre 7,4 misli bir hızla eğitim çalışmaları sürdürülüyor. 2 bizden 1 hayırseverlerden” dedi.

Eğitime bağışta bulunanlara Türk milletinin şükran borcu olduğunu dile getiren Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de en iyi dilek ve şükranlarını ilettiğini bildirdi.

Protokollerden 8'inin meslek lisesi yapımını kapsadığını anlatan Güler, mesleki eğitime özel ağırlık verdiklerini ve İstanbul'daki meslek lisesi oranının yüzde 40'lara ulaştığını, bundan sonraki hedeflerinin bu oranı yüzde 50'ye çıkarmak olduğunu vurguladı.

Güler, 80 protokolün lise, ilköğretim ve anaokullarının yanı sıra özürlü çocuklar için eğitim merkezi, öğrenci yurdu, öğretmenevi, çıraklık eğitim merkezi ve atölyeleri kapsadığını kaydetti.

Okulların kendi giderlerinin karşılanması ve kentin trafik sorununun çözümüne yönelik olarak fiziki açıdan imkan veren okullara otopark yapmaya başladıklarına da işaret eden Güler, şu ana kadar 3 okula eğitimi etkilemeyecek şekilde araç giriş ve çıkışları farklı yerlerden olan otopark yapıldığını bildirdi.

Hayırseverlerin gücü oranında eğitime katkı verdiklerini ifade eden Güler, “İstanbul'da eğitim meselesini bu hızla gidersek inşallah çok kısa bir zamanda çözmüş olacağız” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖZER

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası”nın başlatıldığı günden beri artarak devam ettiğini söyledi.

Hayırseverlerin eğitime desteklerinin devam ettiğini ifade eden Özer, İstanbul'un ihtiyaç duyduğu yeni okulların bugün imzalanacak protokollerle yapılacağını kaydetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in önderliğinde yapılan çalışmalarla bugüne kadar eğitime 560 milyon YTL yatırım yapıldığını belirten Özer, bugünkü protokollerin değerinin de 160 milyon YTL olduğunu söyledi.

HAYIRSEVERLERE “ONUR BELGESİ”

Konuşmaların ardından 80 protokolün 14'ü temsili olarak İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ve hayırseverler arasında imzalandı.

Güler, imza atan hayırseverlere “Onur Belgesi” verdi.

İmzalanan protokollerle bazıları belediyelerce tahsis edilen, bazıları da hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan arsalar üzerinde Silivri'den Tuzla'ya 24 ilçede lise, ilköğretim, anaokulu, özürlü çocuklar merkezi, çıraklık eğitim merkezi, öğrenci yurdu ve öğretmenevi gibi birçok eğitim kurumu yaptırılacak.

992 yeni dersliğin kazanılacağı protokoller kapsamında yaptırılacak eğitim kurumları, 160 milyon YTL'ye mal olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title