Haberler

Son dakika: 10 ilimizde sondaj çalışmaları devam ediyor! 4 bin 500 ton altın ekonomiye kazandırılacak

Güncelleme:

Son dakika: CHP'li vekilin soru önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10 ilde altın arama faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Detaylı arama faaliyetleri ile gelecekte ekonomiye kazandırılabilecek tahmini rezervimiz 4 bin 500 ton" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Türkiye'deki altın rezervleri konusundaki farklı açıklamalara dikkati çekerek, "Türkiye"nin altın rezervi kaç tondur?" diye sordu.

"TOPLAM ALTIN REZERVLERİMİZ BİN 890 TON"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akın'ın önergesine verdiği yanıtta, Türkiye'de mevcut durumda 84 adet altın içeren kompleks maden işletme ruhsatı bulunduğunu belirterek, "Bu sahalardaki rezerv miktarları ruhsat sahipleri tarafından kompleks metal rezervi olarak bildirilmektedir. Bu nedenle bin 175 ton olan Türkiye'deki metal altın rezervine kompleks metal rezervler dahil edildiğinde toplam altın rezervlerimiz bin 890 ton olmaktadır" açıklamasını yaptı.

4 BİN 500 TONLUK ALTIN REZERVİ ÇIKARILMAYI BEKLİYOR

Bakan Dönmez, bu yıl Antalya, Artvin, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Ordu ve Zonguldak illerinde altın arama sondajı yapıldığını söyledi. Detaylı arama faaliyetleri ile gelecekte ekonomiye kazandırılabilecek tahmini rezerve ilişkin de konuşan Dönmez, "Türkiye jeolojisinin altın cevherleşmesi için elverişli olmasından hareketle tahmini metal altın potansiyelimiz yaklaşık 4 bin 500 tondur" bilgisini verdi. (Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (11)

dogus mat:

1 gramının vatandaşa faydası olmaz. Yabancı firma çıkarır götürür.

94
11
yanıtYanıtla
Murat Kaya:

Chp milletvekili sormuş ne kadar diye....protestoyu ona göre mi ayarlayacaksınız? Zira işiniz bu yapılanları karşı çıkmak..

21
66
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Nasreddin hoca misali , göle maya çalar yaaa tutarsa , bunlar da atıyor yaaa tutarsa seçim de oy kazanalım diye

63
17
yanıtYanıtla
Uğur Sezgin:

Bu seferde aldtın bulduk gene elektirik doğalgaz vergiler binecek sırtımıza demekki.

71
6
yanıtYanıtla
Ali ÖZTÜRK:

Hepimiz sahlanicaz. Kombi peteklerimiz bile altın varaklı olacak. . He pardon onu kullananlar vardı dimi

61
13
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Ekonomi rahat diyorlar ama 3200 TL işçiye. kiralar 1500 lira dan başlar dökük evler her market çıkışı fişe bakanlar pazar yerinde herşey el yakar. Doğalgaz çıkardık doğalgaz ikiye katladı elektrik aynısı 4 yanımız su su faturaları 3 katına çıktı. Daha yazayım isterdim ama zaten herkez biliyor. Ekonomi diye birşey yok artık yeni dünya duzeninde. He telefonumu sorarsanız en eski redmi aldığımda 1000 TL di şimdi buna eşdeğeri 3000 lira oldu 1 sene içinde.

61
9
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Devlet de defineci oldu... Ekonomiyi kurtaracakmis...

48
12
yanıtYanıtla
Ali Fuat Alin:

İnanan Oldumu?

37
7
yanıtYanıtla
Mashan Gunduz:

Altın çıkarmanızda sakınca görmüyorum. Sakınca; Çıkardığınız altın ı saflaştırmak için kullanacağınız kimyasallar insanlara ve doğaya zarar vermesin onu istiyorum. Diğer bir tavsiyem: Çıkaracağınız altın ı alıp İngiltere ve Fransa da ki bankalara vermeyin altınınız sizin bankalarda olsun. muhafaza tesisiniz olsun elinizde olsun.

42
1
yanıtYanıtla
songül zeybekgil:

sanki benim cebime girecek. Benim örtülü ödeneğim yok. Kimin cebine gireceği belli.

34
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title