Haberler

Yarım Asırdır Kayak Öğretiyor

Eski milli kayakçı 75 yaşındaki Sacit Eroğlu, 53 yıldır bu spor dalında antrenörlük yapıyor.

MUSTAFA BİKEÇ - Eski milli kayakçı 75 yaşındaki Sacit Eroğlu, 53 yıldır bu spor dalında antrenörlük yapıyor.

Uludağ'da, ilerleyen yaşına rağmen kayak hocalığını sürdüren Eroğlu, 100 yaşına kadar kayak yapmaya devam etmeyi hedefliyor.

Müzeyyen Senar, Ajda Pekkan ve Müjde Ar gibi ünlüler de Eroğlu'nun kayak dersi verdiği isimler arasında yer alıyor.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'daki en yaşlı kayak hocası olduğunu söyledi.

Ağabeylerinden ders alarak kayağa başladığını söyleyen Eroğlu, "İki ağabeyim de Türkiye'nin ilk kayakçılarındandı. İki yaşında onlarla birlikte kayak yapmaya başladım. 75 yaşındayım ama hala kayak öğretmenliği yapıyorum. Eskiden araçlar Uludağ'a çıkmazdı. Biz de Kirazlıyayla'ya kadar geliyorduk. Oradan eşek, katırlar ve atlara valizlerimizi koyup yürüyerek Uludağ'a geliyorduk." diye konuştu.

"Tahta kayaklar ile başladım"

Sacit Eroğlu, o dönemde tahta kayak malzemeleri kullandıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kayak yapmaya başladığımda ne tesis vardı ne de böyle modern kayaklar. Tahta kayaklar ile başladım. Daha sonra zaman içerisinde Avrupa'dan kayaklar geldi. Devamında Kayak Federasyonu sayesinde kurslara gittik. Yurt dışından antrenörler geldi ve bizi eğittiler. Kayak hiçbir zaman zor bir spor değil. Çok kolay bir spor."

Avusturya, İsviçre, Fransa, İtalya ve ABD'de kayak eğitimi aldığını, üniversitede okuduğu yıllarda Kış Olimpiyatları'na katıldığını ve 47. olduğunu anlatan Eroğlu, "İmkan olsa yeniden olimpiyatlara katılmak isterim ama yaşım nedeniyle zor. Spor beni zinde tutuyor. Şu anki hedefim 100 yaşına kadar kayak yapmaya devam etmek." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, 1985-1988 döneminde 3 yıl milli takım antrenörlüğü de yaptığını belirtti.

Çocukların bu spora daha hızlı uyum sağladığını vurgulayan Sacit Eroğlu, bu yüzden daha kolay kayak öğrendiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Müzeyyen Senar Ajda Pekkan Müjde Ar Uludağ Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title