Haberler

Trump'la buluşacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çantasında 7 kritik başlık bulunuyor

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump ile 13 Kasım'da gerçekleştireceği ziyaret için ABD'ye bugün gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çantasında 7 kritik konu başlığı bulunuyor. Erdoğan, başta Trump'ın skandal mektubu olmak üzere yaptırım kararları gibi pek çok gündem maddesini ele alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump'la yapacağı görüşme için çantasında 7 gündem maddesi oluşturdu. Erdoğan, 13 Kasım'da gerçekleşecek görüşme için hazırlıklarını tamamladı. Trump'la olan görüşmede 7 ana gündem maddesi belirlendi. Erdoğan'ın gündeminde şu maddeler var:

-Trump'ın skandal ifadeler içeren mektubu

-YPG/PKK'lı terörist Mazlum Kobani'nin iadesi,

-ABD ile yapılan mutabakatta gelinen son nokta.

-FETÖ'nün elebaşı olan Fetullah Gülen'in iadesi

-Halkbank davası

-F-35'ler ve S-400'lerle ilgili süreç

-ABD Temsilciler Meclisi'nin kararları ile iki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi olmak üzere 7 ana başlıktaki konular bulunuyor.

Erdoğan'a ABD seyahatinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile çok sayıda üst düzey bürokratın bulunduğu geniş bir heyetin eşlik etmesi bekleniyor.

TRUMP'IN SKANDAL MEKTUBU

Ana gündem maddesinin Suriye'deki gelişmeler olacağı görüşmede ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği ve içinde skandal ifadeler yer alan mektup da görüşülecek. Trump bu mektubu Erdoğan'a 9 Ekim'de yollamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Bu mektubu Sayın Trump'a takdim edeceğim" demişti.

MAZLUM KOBANİ'NİN İADESİ

Erdoğan, ABD makamlarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in iade dosyası konusunda adım atmasını isteyecek. YPG'yi terörist olarak görmeyen ABD heyetine Türkiye'nin terörle mücadelede sivilleri değil YPG'yi hedef aldığı ve YPG'nin terör örgütü olduğu net bir şekilde vurgulanacak. Ayrıca Erdoğan terör örgütünün anlaşmaya uymadığını ve bölgeden tam olarak çekilmediğini de belirtecek.

HALKBANK VE F-35'LER

Erdoğan, FETÖ elebaşının Türkiye'ye iadesiyle ilgili somut adımların atılmasını isteyecek. ABD'de açılan Halkbank davasının da görüşmede gündeme gelmesi bekleniyor. ABD'de savcılık, ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal etmekle suçlayarak Halkbank aleyhine dava açmıştı. Erdoğan ile Trump görüşmesinde Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasının ardından ABD'nin F-35 programından Türkiye'yi çıkarması başlığı da gündeme gelecek. ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye aleyhine aldığı kararların yanı sıra iki liderin koyduğu 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi de masada olacak.

İŞ DÜNYASINA KONUŞACAK

Erdoğan, ABD'ye yapacağı çalışma ziyaretinde ABD Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda işinsanlarına hitap edecek. Erdoğan, Maryland eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi'ni ziyaret ederek Türk vatandaşları, Türk kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplum temsilcileriyle de buluşacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title