Haberler

2 çocuk annesi telefonuna gelen linke tıklayınca 4 bin 500 lirasından oldu

Güncelleme:

Diyarbakır'da yaşayan 2 çocuk annesi, telefon dolandırıcılarının gönderdiği linke tıklayınca hayatının şokunu yaşadı. Tuzağa düşen genç kadın, çocukları için biriktirdiği 4 bin 500 lirasından olunca soluğu karakolda aldı.

Diyarbakır'da yaşayan 2 çocuk annesi Gurbet S., telefonuna gelen "Bayram'a özel devletten bin lira sosyal destek başvurusu için indir, kur ve yükle" mesajlı linki tıklamasıyla hayatının şokunu yaşadı. Telefon dolandırıcılarının hedefi olan talihsiz kadın, mesajı tıklamasıyla çocuğu için bankada biriktirdiği paradan oldu.

2 çocuk annesi telefonuna gelen linke tıklayınca 4 bin 500 lirasından oldu

BANKANIN KENDİSİNE YARDIMCI OLMASINI İSTİYOR

Bağlar ilçesinde yaşayan Gurbet S.,'nin cep telefonuna 2 Temmuzda bir mesaj geldi. Mesajda, "Bayram'a özel devletten bin lira sosyal destek başvurusu için indir, kur ve yükle" yazılı link yer aldı. Linki tıklayan Gurbet S., e-devlet hesabına yönlendirildi. Ne olduysa o an oldu. E-devlet hesabında böyle bir şeyin olmadığını gören Gurbet S., hesabından çıktı. Gece yarısı telefonuyla oynayan Gurbet S., telefonun birden kapandığını ve bir gün boyunca kapalı kalıp açılmadığını ileri sürdü. Telefonuna format attıktan sonra telefonunu açan Gurbet S., hesabını kontrol edince hayatının şokunu yaşadı. Çocuğunun geleceği için biriktirdiği 4 bin 500 lirasından olduğunu öğrenen Gurbet S., karakolun ve bankanın yolunu tuttu. Şikayetçi olan talihsiz kadın, yetkililerin ve bankanın kendisine yardımcı olması çağrısında bulundu.

2 çocuk annesi telefonuna gelen linke tıklayınca 4 bin 500 lirasından oldu

"TELEFONUM BİRDEN KAPANDI"

Mesajda bulunan linki tıkladığında e-devlet sayfasının çıktığını aktaran Gurbet S., "Orası çıkınca güvenilir bir site olduğunu düşündüm. Direkt e-devlet şifremi girdim. Orada birkaç şey çıktı anlamadım. Direkt pandemi sayfasına girdim. Ondan sonra olumsuz bir cevap alınca kapattım telefonu ve hiç kurcalamadım. Gece saat 02.00 sularında telefonla uğraşırken, telefonum birden kapandı. Açmaya çalıştım, açılmadı. Ben şarjı bitmiştir diye kapattım. Sabah olunca telefonumu şarja taktım, şarjda almadı ve telefonum çok ısınmıştı. Bir gün boyunca telefonum kapalıydı. Kapalıyken bana gelen mesaj rehberimdeki herkese giden kişilerinde rehberine gönderilmiş" dedi.

2 çocuk annesi telefonuna gelen linke tıklayınca 4 bin 500 lirasından oldu

"VATANDAŞLAR HERHANGİ BİR MESAJA İTİBAR ETMESİNLER"

Telefonuna format attığını ifade eden Gurbet S., "Telefonumu açınca direkt ilk işim hesabıma girmek oldu. E-devlete girdim, hiç bir şey olmamış, param duruyor. Direkt banka hesabıma girdim. Orayı açınca hesabımda para kalmadığını gördüm. 4 bin 500 lira civarında bir param vardı orada. Bankayı aradım hemen kart işlemlerini yaptım, iptal ettim. Polisi aradım, polis beni emniyet müdürlüğüne yönlendirdi. Oraya gittim, polisler dilekçe işlemleri yapıp, sorguya aldılar. Bankaya gittim orada dilekçe verdim. Böyle bir mağduriyetimin olduğunu söyledim. Şu anda da dekontu elimde duruyor. Banka ise bana zaman verdi. 'Bir ay veya bir kaç ayda sürebilir' dedi bu soruşturmanın. Beklemedeyim, bu para benim için çok önemli, çocuğumun geleceği için biriktiriyordum. Mağduriyetimi yetkililere bildiriyorum. Mümkün mertebede yardımcı olmalarını istiyorum. Vatandaşlara çağrım, herhangi bir mesaja itibar etmesinler, televizyonda bir şey çıkmadığı sürece bu tür şeylere inanmasınlar, dolandırıcılar var. İşlerini ustalıkla yapıyorlar kesinlikle. Ben bunu gözlerimle gördüm" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cep Telefonu Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (104)

ŞÜKÜR BEY:

4. 500 TL PARA BİRİKTİRMİŞSİN ALLAH''A ŞÜKRET BEN 3 BİN TL MAAŞ ALIYORUM. KENARIMDA 500 TL PARA YOK, EV GEÇİNDİRİYORUM. BEDAVADAN PARA KAZANILMIYOR.

19
63
yanıtYanıtla
YORUM:

O ne diyor sen ne diyorsun

yanıt1
yanıt4
BEYGiR:

Kazaniliyor bbcm. Her türlü bedava para kazaniliyor. Sen isi bilmiyon. Hemde helalindan kazaniliyor. Fazlada iddaa oynama, benden sana tavsiye. Maclarin hepsi ayarli. Bu gün Küme düsen takima karsi kaybedipte sampionluk veren takimlar var Fener gibi. Sana bi bedava yol göstereyim . . . Rangers - gerisini sen düsün. Kalin Saglicakla

yanıt0
yanıt0
Mustafa:

3 bin sana bu kafayla çok şükrü. Sen bedava calistirilacak biri bile degilsin.

yanıt1
yanıt0
vatandaş:

para biriktiriyorsun Allah daha cok versin devletten sosyal yardımı duyunca ihtiyacın olmadan atlarsan olacagı bu üzülecek birşey yok

16
50
yanıtYanıtla
Mustafa:

4500 lirayi 2 cocuklu bir kadina cok mu gordun be vicdansiz?

yanıt5
yanıt0
ŞEYTAN:

Şeytanı çağırın yanınızda staj yapsın. Ne kadar dolandırıcı doldu ülke vicdan kalmamış kimsede. . .

39
1
yanıtYanıtla
Erhan:

Bedava para gelecek diye hesabındaki paradan olmuş , hiç üzülmedim iyi olmuş

13
27
yanıtYanıtla
Büyük Lokma Yiyen:

Sana da Devlet para vereyim dese almayacak mısın

yanıt7
yanıt5
Yazık değil mi?:

Kadın gariban işte görmüyor musun? Kim bilir kaç yılda biriktirdi o 4500TL''yi. Demek ki gerçekten muhtaç. Bence gülme komşuna gelir başına. Devletten mesaj geldi sanmış kadın. Boşuna yargılama.

yanıt3
yanıt3
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title