Haberler

Logitech K400 Plus Klavye İnceleme

Merhaba sevgili technosfer.com takipçileri bugün sizlerle birlikte Logitech K400 Plus klavye incelemesini yapacağız. Bakalım Logitech'in yeni klavyesi bizlere neler sunuyor?

Merhaba sevgili technosfer.com takipçileri bugün sizlerle birlikte Logitech K400 Plus klavye incelemesini yapacağız. Bakalım Logitech'in yeni klavyesi bizlere neler sunuyor?

Günümüzde gelişen teknolojiler ile insanlar eski alışılagelmiş televizyonlardan akıllı televizyonlara ve akıllı ev sistemlerine hızlı bir geçiş içerisine girmeye başladı. Akıllı televizyonların artık bilgisayarlar ile yarışacak seviyeye gelmesi onları kullanmak için gelen kumandaları da yetersiz bıraktı ve onların yerine geçecek cihazların hem kumandalar kadar kullanışlı hemde uygun fiyatlı olması gerekiyordu. Logitech, bu açığı çok iyi değerlendirerek daha çok akıllı ev sistemleri ile çalışması için dahili touch pad ile karşımıza gelen yeni klavyesini kullanıcıların beğenisine sundu.

Android, iPad ya da Windows tabanlı tabletlerde de başarılı bir uyum sergileyen Logitech K400 Plus, günlük yaşamınızda her zaman yanınızda olmasını isteyeceğiniz bir ürün olabilir.

Logitech'in diğer ürünlerinin aksine çok şık bir kutu tasarımı ile karşımıza geldiğini söyleyemediğimiz K400 Plus, sade bir kutu tasarımına sahip. Logitech'in normal ofis klavyelerinde kullanılan klavyelerinin kutu tasarımına yakın bir tasarıma sahip olan kutunun üst yüzeyinde ürüne ait bir görsel bulunuyor.

Ürünün kutusunu açtığımızda ise karşımıza Logitech K400 Plus çıkıyor. Evinizin salonunda kolaylıkla kullanabileceğiniz ve çok fazla yer kaplamadan saklayabileceğiniz bir klavye olan K400 Plus'ın sol kısımında normal klavye tuşları konumlandırılmış. Ürünün sağ tarafında ise bir çok cihazdan artık alışmış olduğumuz nümerik klavye yerine touchpad konumlandırılmış.

Üzerinde touchpad bulundurmasının yanı sıra aynı zamanda touchpad kısımının hemen üst kısımında bulunan kısa yol tuşları ile kullanmış olduğunuz cihazın sesini de Logitech K400 Plus ile kontrol edebilirsiniz. Touchpad kısımında kullanılan plastik materyal şuanda piyasada kullanılan ürünlere kıyasla gayet kaliteli denilebilir. Tabii ki her ürün kullanıldıkça aşınacaktır ancak kaliteli malzeme kullanılan K400 Plus da bu süre biraz daha uzun olacak gibi gözüküyor.

Logitech K400 Plus üzerinde bulunan tuşlar daha çok multi medya alanına yönelik olarak konumlandırılmış durumda. Klavye üzerinden bulunan F serisi tuşların hepsinin kendisine özel bir ikinci işlevi bulunuyor. Klavyenin son kısımına konumlandırılan FN tuşuna basarak klavye üzerinde bulunan F serisi tuşların ikincil görevlerini yapmalarını kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Klavye üzerinde tanımlı olarak gelen ikincil görevler sadece görselde görmüş olduklarınız ile kısıtlı da değil. Ürünün kendi içerisinde gelen yazılımı ile ürünün üzerindeki tuşlara yeni bir özellik atamanız da mümkün.

Klavyenin arka tarafında bulunan kapağı açarak takılan 2 Adet AA pil ile 18 ay boyunca kullanılabilen Logitech K400 Plus tam bir bütçe dostu. Kullanmadığınız zaman kendisini güç harcamamak için uyku moduna alan klavye sizlere normalde kullanacağınız sürenin daha fazlasını sunabiliyor. Ürünü kullanmadığınız zaman tamamen kapatarak 2 pil ile sunmuş olduğu kullanım süresini daha da uzatabilirsiniz.

Pil yuvası olarak kullanılan kapağın alt kısımında çok güzel gizlenmiş olan mini USB dongle yuvası sayesinde ürünü taşımak istediğinizde dongle nerede sorununu da kolaylıkla çözebilirsiniz.

Kutu içerisinden tüm ürünlerde olduğu gibi ayrıca bir adet kullanım kılavuzu ve garanti belgesi de çıkıyor.  Bu belgeleri ülkemizde okuyan var mı bilmiyoruz ama hızlı kurulum kılavuzunun işinize yarayacağını söyleyebiliriz.

Klavyenin arka kısımından çıkan ve bizlerin Logitech ürünlerinden aşina olmuş olduğumuz dongle neredeyse bir madeni para ile aynı boyutta. Ürünü yanınızdan taşırken kaybolma gibi kötü bir ihtimalinin olması yanında taşınabilir ürünlerinizde kullandığınızda çok fazla yer kaplamayarak varlığı ile yokluğunu belli etmiyor.

Logitech'in genellikle tak çalıştır olarak adlandırmış olduğu ürünlerinden bir tanesi olan K400 Plus, birçok sabit özelliklerle dolu bir klavye. Klavyeyi daha fazla kişileştirmek için Logitech Options yazılımını kullanabilirsiniz.

Logitech K400 Plus için Logitech Options yazılımı üzerinde temel olarak yapabileceğiniz işlemler ise şöyle:

İmleç hızını değiştirme ve kaydırmayı ayarlama.

Hareketler hakkında öğretici videoları inceleme.

Özel kısayol tuşları oluşturma.

Tuşları devre dışı bırakma ve etkinleştirme—Caps Lock, Insert, Windows Başlat ve daha fazlası.

Caps Lock bildirimini ve düşük pil uyarısını gösterme.

Kaynak: Technosfer / Teknoloji

Logitech Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title