Haberler

Jeff Bezos'un Blue Origin'i, uzayda büyük projelere imza atacak

Güncelleme:

Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin, insanlığın uzayda projeler inşa etmesine ve sürdürmesine yardımcı olmayı vaat eden yeni bir uzay aracı olan Blue Ring'i duyurdu. Blue Ring, diğer uzay araçlarını barındırabilecek ve taşıyabilecek bir kapasiteye sahip olacak. Ayrıca uzayda bulut bilişim yeteneği sunacak ve veri akışı sağlayacak.

Jeff Bezos'tan gezegen manzaralı uzay istasyonuna yakın projeler: Evet yanlış duymadınız. Yakında uazydaki büyük projelere gözümüz ve kulağımız alışacak. Çünkü Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin, uzayda büyük projelere imza atacak. Şirket insanlığın uzayda projeler inşa etmesine ve sürdürmesine yardımcı olmayı vaat eden yeni bir uzay aracını duyurdu. İşte detaylar…

Blue Origin, uzayda yepyeni projelere imza atacak yeni uzay aracı Blue Ring'i duyurdu!

Jeff Bezos havacılık ve uzay araştırmaları için 2000 yılında Blue Origin'i kurdu. Şİrket uzaya erişimi daha ucuz ve güvenli hale getirmeyi planlıyor. Ayrıca Jeff Bezos uzayda yeni projeler geliştirmeyi hedefliyor. Bu amacını gerçekleştirmek için Blue Ring adında bir uzay aracı tasarladı.

Ayrıca şirket Blue Ring projesiyle birlikte, diğer uzay projelerine teslimat ve lojistik destek sağlamak amaçlıyor. Blue Ring, hem Dünya yörüngesinde hem de Ay etrafında dolaşacak. Şirket Blue Ring'i bir uzay aracından çok bir uzay platformu olarak tasarladı desek daha doğru olur.

Jeff Bezos'un roketi patladı: Nedeni araştırılıyor!

Blue Ring uzay aracı 2025 yılında fırlatılacak. Ancak bu uzay aracı diğerlerinden çok daha farklı. İçinde diğer uzay araçlarını barındıracak. Ayrıca diğer uzay araçlarını taşıyabilecek bir kapasiteye sahip. Bununla birlikte yakıt ikmali yapan manevra kabiliyetine sahip bir platform olarak işlev görecek.

Bunu yapmak için Blue Ring, diğer uzay araçlarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca buna ek olarak bu uzay aracı, uzayda bulut bilişim yeteneği sunuyor. Aynı zamanda da veri akışı sağlıyor.

What's new at Blue? Our vision to build a road to space now includes a new, multi-orbit spacecraft platform called Blue Ring. Check it out here: https://t.co/GRh1MvpJIM pic.twitter.com/NL9Z9nyOU0

— Blue Origin (@blueorigin) October 16, 2023

Blue Origin Kıdemli Başkan Yardımcısı Paul Ebertz, "Blue Ring, günümüzün uzay uçuşundaki en zorlu zorluklardan ikisini ele alıyor: Büyüyen uzay altyapısı ve yörüngedeki hareketliliğin arttırılması. Müşterilerimize, başarılı bir görev sağlamak için kritik verilere erişim sağlarken, çeşitli yörüngelere uygun maliyetle kolayca erişme ve manevra yapma olanağı sunuyoruz." dedi.

Diğer roketler, özellikle de rakip SpaceX'in roketleri, halihazırda uyduları Dünya çevresinde öngörülebilir yörüngelere gönderebiliyor. Blue Origin'den bir yetkili verdiği demeçte Blue Ring'in yeteneklerinden bahsetti. Diğer uzay araçlarının aksine, Blue Ring değişen yörüngelerde daha dinamik uzay projeleri için hizmet verecek.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Blue Origin Uzay Aracı Jeff Bezos origin Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title