Haberler

Çinli Üretici Nio, Ultra Lüks Elektrikli Araç ET9'u Tanıttı

Güncelleme:

Çinli üretici Nio, elektrikli otomobil pazarında yükselişe geçerek ultra lüks araç üretimi için çalışmalarını hızlandırdı. Nio ET9, Shaanxi eyaletinde düzenlenen Nio Day 2023 etkinliğinde tanıtıldı. Model, en iyi teknolojilerle donatılan amiral gemisi olarak nitelendiriliyor. ET9'un özellikleri ve fiyatı hakkında detaylar haberde yer alıyor.

Elektrikli otomobil pazarında yükselişe geçen Çinli üreticiler, ultra lüks araç üretimi için çalışmalarını hızlandırdı. Ünlü elektrikli otomobil üreticisi Nio, Mercedes-Maybach rakibi ET9 modelini tanıttı. İşte Nio ET9 özellikleri ve fiyatı…

Nio ET9 özellikleri ve fiyatı

Şirket yeni modelini, Shaanxi eyaletinde düzenlenen Nio Day 2023'te tanıttı. Elektrikli araç piyasasındaki en iyi teknolojiler ile donatılan model, amiral gemisi olarak nitelendiriliyor.

Etkinlikte konuşma yapan Nio CEO'su William Li, "ET9 modeliyle birlikte yeni bir teknolojik çağa girdik. Çinli otomobil üreticileri olarak, sektörde iz bırakacak işler yapmak için çabaladık. Nihayet şirket yöneticilerinin tercih edebileceği amiral gemisi segmentte elektrikli araç ürettik." ifadelerine yer verdi.

Asya'da Türk rüzgarı: Karsan e-JEST Japonya yollarında!

Nio, yeni modelinde Nvidia Drive Orin yongası yerine kendi ürettiği Shenji otonom sürüş yongasını kullandıklarını açıkladı. 5nm teknolojisiyle üretilen yonga, otonom sürüş performansı konusunda oldukça iddialı.

Tek hücreli enerji yoğunluğu 292 Wh/kg olan 120 kWh bataryaya sahip olan ET9, 5C hızlı şarjı destekliyor. Bu sayede sürücüler, sadece 5 dakikalık şarj ile 255 km menzile sahip olacak.

ET9'un boyutları, Çin pazarının premium modellere yönelik tercihleriyle uyumlu olarak geliştirildi. 5.324 mm uzunluğa, 2.016 mm genişliğe ve 1.620 mm yüksekliğe sahip olan araç, 3.250 mm dingil mesafesiyle markanın bir önceki amiral gemisi olan ET7'nin gölgesinde kalıyor.

ET9, üst düzey otonom sürüş ve yenilikçi kokpit tasarımları için önemli bir bileşen olan direksiyon-by-wire teknolojisini sunuyor. Alman teknoloji devi ZF Group ile iş birliği yapan Nio, ZF'nin teknolojisinden yararlanarak arka tekerlekten yönlendirmeyle aracın manevra kabiliyetini daha da artıacak.

800.000 RMB (yaklaşık 104.400 euro) fiyat etiketiyle satışa sunulan ve 2025'in ilk çeyreğinde teslimatları planlanan ET9, piyasadaki en iyi teknolojileri sunuyor. ET9'un yaklaşık 12 ay sonra satışa sunulacak olmasına rağmen ön siparişler halihazırda açık olduğunu belirtelim.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Otomobil Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title