Haberler

    Bu Kadının 2 Yıl Akıllı Telefon Kullanması Yasaklandı!

    Telefon kullandığı sırada bisikletliye çarpan kadına ilginç bir ceza verildi.

    Emre Çetinkaya - -

    Akıllı telefon kullanımı artık korkunç düzeylere ulaştı. Artık insanlar tuvaletlerde hatta araba sürerken bile akıllı telefonlarıyla uğraşıyorlar. Hatta son zamanlarda yapılan araştırmalara göre akıllı telefonların alkolden daha tehlikeli olduğu belirtilmişti. Diğer taraftan artık akıllı telefon bağımlılığı olan insanları yine akıllı telefonlarla cezalandırmaya başladılar.


    Bugün gelen raporlara göre Amerika'da Michigan eyaletinde Mitzi Nelson isimli bir kadın sürücü, telefonla uğraşırken bir bisikletliye çarpmış ve ölümüne sebep olmuştu. Yargıç Stewart McDonald bu davada ise kararını nihayet açıkladı. Verilen cezaya göre Nelson, 2 yıl boyunca telefon sahibi olamayacak ve hiçbir telefonu kullanamayacak.


    Bunun yanında 90 gün de hapiste yatacak olan Nelson, 150 saat de kamu hizmeti verecek. Ayrıca 1.500 dolar ceza ve 15 bin 600 dolar da tazminat ödeyecek olan Nelson, 20 farklı sürücü kursunda da araba kullanırken akıllı telefon kullanmanın zararlarıyla ilgili konuşma yapacak.


    Öte yandan Nelson'ın 2 yıl boyunca nasıl akıllı telefon kullanımından uzak tutulacağı ise belirtilmemiş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Nelson Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title